Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Beļģijas futbola izlases galvenais treneris Roberto Martiness uzskata, ka viņa vadīta komanda 2018. gada Pasaules kausa pusfinālā ne par kapeiku nebija sliktāka par Francijas komandu, bet šā mača iznākumu noteica veiksme.

Kā ziņojām, Francijas izlase Pasaules kausa pusfinālā ar 1:0 (0:0) pieveica Beļģiju.

"Spēle bija ļoti smaga," žurnālistiem atzina Martiness. "Otro puslaiku iesākām labā tempā un bijām stiprāki par pretinieku. Spēle bija līdzīga. Francūži gribēja izmantot pretuzbrukumus, bet mēs kontrolējām bumbu. Jāatdod gods francūžiem, viņi ļoti labi spēlēja aizsardzībā. Bet tik un tā lepojos ar saviem spēlētājiem, kas atdeva visus spēkus. Mēs kontrolējām bumbu 60% laika, francūži nebija spēcīgāki psiholoģiski. Mūsu starpība – centimetros un tajā, ka vienai komandai vairāk uzsmaidīja veiksme. Un tādās situācijās visu nosaka vieni gūti vārti."

Treneris nenoliedza, ka Beļģijas izlasei pietrūka Tomasa Menjē, kuram šī spēle bija jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ. "Viņš ir visur. Futbolists, kura izrāvieni ir ļoti svarīgi mūsu spēlei. Jā, mums pietrūka Meņjē, bet ir jātiek galā ar zaudējumiem," teica Martiness.

"Šobrīd valda sarežģītas emocijas. Esam vīlušies par to, ka zaudējām pusfinālā. Tagad būs jācīnās par bronzu, bet to būs ļoti grūti izdarīs," atzīst treneris.

Beļģijas izlases vārtsargs Tibo Kurtuā pēc mača slavēja savus komandas biedrus un atzina, ka esot apmierināts ar izlases sniegumu šajā turnīrā. "Šī bija laba spēle, francūži spēlēja zemu, bet mēs teicami strādājām uz piespēlēm un aizvadījām pretuzbrukumus," savus novērojumus pauda Kurtuā. "Žēl, ka zaudējām pusfinālā, bet tāds ir futbols, tā gadās. Esam apmierināti ar savu spēli, tagad gan vajag abstrahēties no šīs dienas rezultāta un gatavoties spēlei par trešo vietu. Saprotams, ka neesam simtprocentīgi apmierināti, ka cīnīsimies tikai par bronzu, jo cerējām uz finālu. Sestdien būs grūti iziet laukumā."

"Mēs neesam tā paaudze, kas spēlēja 1986. gadā. Domāju, pēc 20-30 gadiem arī ar mums leposies. Ceru, ka gūsim panākumus, jo esam vēl jauni," piebilst Kurtuā.

Beļģijas futbola izlases zvaigzne Ehens Azārs gan nokritizējis pretinieka spēles manieri. "Labāk šādi zaudēt ar Beļģiju nekā tā uzvarēt ar Franciju," uzbrucēju citē portāls "Sport Witness". Turpat nepatiku pret Francijas izlases darbībām pauda arī Kurtuā: "Francija spēlēja antifutbolu. Tās ir viņu tiesības, bet to nav patīkami skatīties. Ne tikai francūžu taktika, bet arī tiesnesis... viņš vispār nesvilpa."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!