Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc Pasaules kausa izcīņas E grupas trešās kārtas spēlēm trešdien kļuva zināms, ka Brazīlijas un Šveices izlases iekļuva astotdaļfinālā. Brazīlijas izlase "Spartak" stadionā Maskavā ar rezultātu 2:0 (1:0)pārspēja Serbiju, bet Šveice Ņižņijnovgorodā spēlēja neizšķiti 2:2 (1:0) ar Kostariku, kas jau bija zaudējusi izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

E grupas kopvērtējumā Brazīlija ar septiņiem punktiem ierindojās pirmajā vietā, bet Šveice ar pieciem punktiem palika otrā. Serbija ar trim punktiem palika aiz līnijas uz astotdaļfinālu, bet Kostarika Pasaules kausā izcīnīja punktu. Astotdaļfinālā Brazīlija spēlēs pret Meksiku, bet Šveice pret Zviedriju.

Serbijas un Brazīlijas izlases spēlēs sākumā demonstrēja līdzvērtīgu sniegumu, bet tad 36. minūtē Paulinju sāka skrējienu uz vārtiem no laukuma centra, saņēma tālu piespēli Filipes Koutinju un pārmeta bumbu pāri Serbijas vārtsargam Vladimiram Stojkovičam. Serbijai otrā puslaika sākumā izdevās milzu ofensīva, un Brazīlija ar lielām grūtībām nosargāja savus vārtus.

Pēc savu vārtu nosargāšanas Brazīlijai izdevās palielināt savu pārsvaru, kad 68. minūtē Neimars iecentrēja bumbu soda laukumā pēc stūra sitiena izpildīšanas un Tjagu Silva ar galvu raidīja bumbu vārtos. Atlikušās minūtes šajā mačā bija formalitāte.

Šveices un Kostarikas futbolisti "ugunīgi" iesāka spēli, pirmajās 15 minūtēs izveidojot tik daudz momentu, cik dažā labā mačā šajā Pasaules kausā nav bijis visas cīņas gaitā. Īpaši izcēlās Kostarikas futbolisti, šokējot šveiciešus, kuriem mačā vajadzēja vismaz neizšķirtu, lai būtu droši par iekļūšanu 1/8 finālā. Bet pirmie vārtus spēlē guva Šveices futbolisti, kad 31. minūtē pēc centrējuma soda laukumā Brēls Embolo ar galvu skaisti "nometa" bumbu pa sitienam Blerimam Džemaili, kurš spēcīgi raidīja bumbu vārtos.

Otrajā puslaikā vienu no turnīra "nullītēm" izsvītroja Kostarika, kura līdz šim bija palikusi kā pēdējā no visām dalībniecēm, kas nebija guvusi vārtus. 56. minūtē pēc stūra sitiena gaisā visaugstāk uzlēca Kendals Veistons, ar galvu sitot bumbu tīklā.

Neizmantojuši vēl dažas iespējas, Kostarikas futbolisti cīņas izskaņā nonāca zaudētājos, bet pēc tam veiksmīgi uzreiz atspēlējās. 88. minūtē skaistus vārtus šveiciešiem guva Josips Drmičs, bet pēc divām minūtēm tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu uz Šveices vārtiem. Tiesa, soģis šo lēmumu pēc mirkļa atcēla, jo soda laukumā nogāztais Braians Ruiss bija aizmugurē. Tomēr nākamajā uzbrukumā tiesnesis atkārtoti norādīja uz 11 metru atzīmi un šoreiz lēmumu nemainīja – šveicieši soda laukumā nogāza Džoelu Kembelu. "Pendeli" izpildīja Ruiss, kurš trāpīja pa pārliktni, bet bumba atlēca laukumā, trāpot Šveices vārtsargam Zommeram pa pakausi, un ielidoja vārtos.

Portāls "Delfi" piedāvāja abu maču teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1103;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

$duelID=1101;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!