Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas C grupas otrās kārtas mačā ceturtdien Krievijas pilsētā Samārā Dānijas un Austrālijas futbola valstsvienības cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1).

Dānijas izlase spēles sākumā darbojās aktīvi un pārliecinoši, kas ļāva jau septītajā minūtē gūt vārtus. Dāņi pārvēra bumbu, tam sekoja ātra saspēle, kuras noslēgumā Nikolajs Jergensens piespēlēja Kristianam Eriksenam, kurš no soda laukuma sita bumbu vārtu augšējā stūrī.

Austrālija sāka spēlēt aktīvāk un bieži vien nonāca pie pretinieku vārtiem. Tad 36. minūtē atkal tiesnesis talkā ņēma video atkārtojuma sistēmu. Pēc Metjū Lekija sitiena ar galvu bumba trāpīja pa Jusufa Pulsena roku, bet spēle turpinājās. Pāris sekundes vēlāk tiesnesis apturēja spēli, apskatījās atkārtojumu un piešķīra 11 metru soda sitienu uz Dānijas vārtiem. Mails Jedinaks izdarīja precīzu sitienu, izlīdzinot rezultātu.

Otrajā puslaikā Austrālija izskatījās pārliecinošāk, bet iespējas gūt vārtus bija abām komandām. Spēles izskaņā Kaspers Šmeihels glāba Dāniju no zaudējuma, vienā uzbrukumā atvairot divus sitienus.

Līdz ar to pārtrūka Dānijas izlases piecu "sauso" spēļu sērija. Šmeihels valstsvienības sastāvā vārtus nebija ielaidis 573 minūtes.

C grupas kopvērtējumā pēc divām spēlēm Dānijai ir četri punkti, bet Austrālija tika pie pirmā punkta šajā turnīrā. Šovakar maču aizvadīs arī Francijas un Peru valstsvienības.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1057;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!