Foto: AFP/Scanpix/LETA
Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešams pēc viņa vadītās komandas iekļūšanas 2018. gada Pasaules kausa finālā uzsvēra, ka to paveikuši jauni futbolisti, no kuriem lielai daļai šis ir pirmais pasaules čempionāts karjerā.

Kā ziņojām, Francijas izlase Pasaules kausa pusfinālā ar 1:0 (0:0) pieveica Beļģiju, un tāpat kā 1998. gada čempionātā, Franciju finālā ieveda aizsargs. Toreiz tas bija Liliams Turams, šogad – Semjuels Jumtiti.

"Es nesalīdzināšu šo komandu ar to, kas spēlēja toreiz. Man ir jauna izlase, 14 spēlētāji nekad nav piedalījušies pasaules čempionātā, un viņu progress ir ievērojams," pēcspēles preses konferencē uzsvēra Dešams. "Pēc diviem, četriem gadiem viņi būs vēl konkurētspējīgāki. Lepojos ar spēlētājiem, viņu noskaņošanos. Priecājos par saviem futbolistiem, par sevi un savu ģimeni. Fināls ir iemesls būt lepniem. Pirms čempionāta tikai daži spēlētāji ierunājās par iespēju uzvarēt Pasaules kausā, tagad mēs esam finālā. Taču čempioni vēl neesam!"

Pirms 20 gadiem Dešams izcīnīja Pasaules kausu kā spēlētājs, taču tagad viņa sajūtas atšķiras, esot izlases trenerim. "Viss ir atšķirīgi, viss ir citādi, jo mana loma ir mainījusies," viņš saka.

"Kad nepietiek auguma centimetru, vajadzīga izlēmība, vēlme gūt vārtus un tas mums palīdzēja," pēc mača atzina Jumtiti, kurš pārspēja augumā ievērojami raženāko Fellaini un ar galvu iesita bumbu vārtos. "Tas bija ļoti veiksmīgs stūra sitiens. Maruains Fellaini ir labs spēlētājs, bet man izdevās gūt vārtus."

"Tā bija ļoti smaga spēle, cīņa notika visā laukumā," žurnālistiem teica Francijas izlases uzbrucējs Kilians Mbape. "Beļģija kontrolēja spēles gaitu un nosedza visas brīvās zonas. Mēs spēlējām kā vienota komanda, un tā vajadzētu strādāt, lai uzvarētu izšķirošajā spēlē. Mums ir jāatpūšas un jāatgūst spēki pirms fināla, jo tas būs ļoti smags mačs."

"Tas bija kas vairāk nekā tikai spēle!" savā "Twitter" kontā ierakstījis uzbrucējs Antuāns Grizmans.

Prieku ar uzvaru pauda arī bijušais Francijas izlases spēlētājs Patrīss Evrā, ievietojot savā "Twitter" kontā amizantu bildi ar pašu musketiera tērpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!