Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausa finālturnīrs ir pasākums, kas pulcē simtiem tūkstošu futbola cienītāju no visas pasaules, kas ir kolorīti, aktīvi un arī mēdz iekulties dažāda veida piedzīvojumos un arī nepatikšanās.

Jau turnīra sākumā rakstījām par faniem, kam nav paveicies ar negodprātīgiem taksometru šoferiem, krievu valodas līkločiem un zagļiem – šie negadījumi turpinās ar apskaužamu regularitāti. Teju vai katru dienu tiek ziņots par nozagtām mugursomām, planšetdatoriem, telefoniem un naudu. Pēc aptuvenām aplēsēm garnadžu guvums pirmajās divās Pasaules kausa nedēļās mērāms vairākos miljonos rubļu.

Uz tūristu rēķina mēģina iedzīvoties arī bāri un kafejnīcas. Tā kādam ēģiptiešu futbola cienītājam Sanktpēterburgā kafejnīcā "Čainaja" 23. jūnijā par diviem kokteiļiem piestādīts rēķins par 33,7 tūkstošiem rubļu (518 eiro). 47 gadus vecais Ēģiptes pilsonis vērsies policijā ar sūdzību par krāpšanu, raksta "Sport Ekspress".

Savukārt Irānas izlases līdzjutēji traucējuši Portugāles izlases zvaigznes Krištianu Ronaldu naktsmieru. Saranskā pie viesnīcas, kur apmetusies Portugāles izlase pirms gaidāmās spēles ar Irānu, pēdējo fani sarīkojuši ļembastu, un Ronaldu pa logu viņiem pakratījis ar pirkstu, sak, ļaujiet man gulēt!

Toties pēc Anglijas izlases spēles pēc Panamu viens no britu futbola faniem tiks pie jauna tetovējuma. Pirms šā mača kāds Anglijas izlases atbalstītājs tviterī apsolījis, ka uztetovēs sev aizsarga Džona Stouna portretu, ja tas gūs vārtus. Šo ierakstu ievēroja cits Anglijas izlases spēlētājs Kails Vokers, kurš to pārpublicēja ar piebildi "Es apmaksāšu". Mačā ar Panamu Stouns guva divus vārtus, līdz ar to Vokeram būs jāatver maciņš, bet līdzjutējs tiks pie tetovējuma.

Angllijas futbola fani neslēpj savu sajūsmu arī par Hariju Keinu, kurš mačā ar Panamu izcēlās ar hettriku. Viņa portrets meistarīgi uzzīmēts uz kāda dubļiem notašķīta furgona.

Viens ieraksts sociālajos tīklos iegāzis kādu Kolumbijas futbola fanu Luisu Felipi Gomesu, kurš palielījies, ka stadionā dabūjis alkoholu, kas ienests par binokli nomaskētā traukā. Tādējādi Gomess zaudējis darbu aviokompānijā "Avianca Cargo", ziņo "Yahoo! Sports".

Pasaules kausa stadionos aizliegts ienest dzērienus, ir jāiztiek ar stadionā nopērkamo alu. Kolumbieši pamanījušies apmānīt apsargus ar asprātīgi par pudeli pārtaisītu binokli. Gomess nebija vienīgais, kurš parādījās šajā tviterī ievietotajā video, taču viņš tika sodīts, iespējams, visbargāk – ar atlaišanu.


Kāds Havjers, Meksikas izlases līdzjutējs, sākotnēji Pasaules kausa spēles apmeklējis kartona veidā – tā kā sieva viņam neatļāva doties uz Krieviju, vīrieša draugi paņēma līdz nelaimīgā līdzjutēja fotoattēlu pilnā augumā un staipīja sev līdz, izpelnoties plašu popularitāti sociālajos tīklos. "Mēs vienkārši gribējām viņu uzjautrināt, lai viņš nepārdzīvotu. Tas bija vienkārši joks, negaidījām, ka tas sacels tādu troksni tīklos," saka viens no Havjera draugiem.

Beigu beigās laulātā draudzene apžēlojusies un palaidusi vīru uz čempionātu.

Savukārt pieci Horvātijas izlases fani 12 dienas pavadīja busiņā, lai nokļūtu uz savas komandas pēdējo apakšgrupas spēli Rostovā pie Donas. "Braucām bez apstājas 12 dienas, mūsu furgons ir ērts, ko nevar teikt par ceļiem, kratīja ne pa jokam," horvātu līdzjutēji atklājuši aģentūrai TASS. Pa ceļam uz Krieviju viņi šķērsojuši Slovēniju, Itāliju, Austriju, Vāciju, Poliju, Lietuvu, Baltkrieviju un Ukrainu, kopumā pārvarot gandrīz 9000 km.

Gandrīz katru dienu kāds no Pasaules kausa finālturnīra dalībniekiem svin dzimšanas dienu, un laimes vēlējumus saņēma arī slavenais Lionels Mesi, kurš 24. jūnijā kļuva 31 gadus vecs. Ar apsveikumiem vien nepietiek – viņam par godu tika izgatavota salda paša kopija tortes veidā. Tās autore ir Tulas konditore Darja Malkina kura atklāja, ka darbs pie tortes aizņēma sešas dienas un prasīja 60 kilogramus šokolādes. Apēsts tika tikai zālājs pati skulptūra tiks nodota vietējam muzejam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!