Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) pieprasījusi mazāk translāciju laikā rādīt skaistas meitenes, lai šādā veidā cīnītos pret seksismu, ziņo ārzemju mediji.

FIFA aicinājusi raidorganizācijas Pasaules kausa pārraižu laikā mazāk rādīt pievilcīgu meiteņu tuvplānus, jo tādā veidā FIFA cīnās ar seksismu, izteicies FIFA attīstības departamenta vadītājs Federiko Adieči.

Adieči uzskata, ka dzimuma diskriminācijas gadījumi ir biežāk sastopami nekā rasisms, bet atzīst, ka Krievijas televīzijas kanāli šajā jautājumā ir uzlabojuši savu politiku, salīdzinot to ar 2014. gada Pasaules kausu Brazīlijā. FIFA pārstāvis ir atzinis, ka jau ir sazinājies ar dažādu valstu raidorganizācijām.

Neatņemama futbola spēles sastāvdaļa ir fanu rādīšana uz lielā ekrāna stadionos un bieži vien šajos kadros parādītie ir sievietes. FIFA vēlas limitēt šādu kadru izmantošanu translācijās.

Šā gada Pasaules kausa turnīra laikā fiksēti vairāki gadījumi, kad futbola fani aizskāruši televīzijas kanālu reportieres viņu darba laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!