Foto: AP/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa finālturnīra C grupas otrās kārtas otrā spēlē ceturtdien, 21. jūnijā, Francijas futbola izlase Jekaterinburgā ar 1:0 (1:0) pieveica Peru valstsvienību, līdz ar to nodrošinot sev iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Francija ir jau trešā komanda, kas priekšlaicīgi nodrošinājusi sev vietu 1/8 finālā. Pirms tam no A grupas izslēgšanas turnīrā iekļuva mājiniece Krievija un Urugvaja.

Savukārt Peru izlasei šis zaudējums atņēma pēdējās teorētiskās cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā. Līdz ar to peruāņiem C grupas pēdējais mačs pret Dāniju būs arī noslēdzošais finālturnīrā.

Francijai uzvaru nodrošināja 19 gadus vecais Kilians Mbape, kurš precīzs bija 34. minūtē. Tādējādi Mbape kļuvis par visu laiku jaunāko Francijas izlases futbolistu, kurš izcēlies ar vārtu guvumu Pasaules kausa finālturnīrā.

$duelID=1059;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Francijas un Peru izlašu spēle bija līdzīga, jo dienvidamerikāņi jau no mača pirmajām minūtēm nebaidījās uzbrukt, nedaudz vairāk arī kontrolējot bumbu. Laba iespēja sestajā minūtē bija Kristianam Kuevam, taču viņš no labas pozīcijas sita pāri vārtiem. Savukārt puslaika vidū iniciatīva pārgāja Francijas izlasei, kura izveidoja vairākus straujus un bīstamus sitienus, savu panākot 34.minūtē.

Vispirms trīs francūži devās straujā pretuzbrukumā, taču bumbu pie Peru soda laukuma zaudēja. Tiesa, tūdaļ to atguva Pols Pogbā, izmantojot pretinieku nesaprašanos, vēlāk soda laukumā piespēlējot Olivjē Žirū. Viņa sitiens tika bloķēts, tomēr bumba slaidā lokā lidoja vārtos, bet no tuvas distances to vārtu tīklā netraucēti ietrieca Mbapē.

Pēc gūtiem vārtiem spēles temps nedaudz kritās, tomēr otrajā puslaikā Peru izlase atkal nekautrējās doties uz priekšu. Lieliska izdevība panākt neizšķirtu 50.minūtē bija Pedro Akino, taču pēc tāla un spēcīga aizsarga sitiena bumba trāpīja pa vārtu "krustu".

Savukārt spēles beigu daļā tuvāk vārtu guvumam bija Francija, taču uz maiņu nākušā Usmana Dembelē sitiens bija neprecīzs. Pēdējās minūtē Francija pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, saglabājot sev labvēlīgo rezultātu un izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Francijas un Peru izlases līdz šim savā starpā nebija spēlējušas. Pirmajā kārtā Francija ar 2:1 uzvarēja Austrāliju, bet Peru ar 0:1 zaudēja Dānijai.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraide.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!