Foto: AFP/Scanpix/LETA
Par pēdējo Pasaules kausa izcīņas pusfinālisti sestdien "Fišt" stadionā Sočos kļuva Horvātijas valstsvienība, kas ceturtdaļfināla mačā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja turnīra mājinieci Krieviju.

Ceturtdaļfināls starp Horvātiju un Krieviju pamatlaikā noslēdzās neizšķirti 1:1, un tam sekoja 2x15 minūšu pagarinājums. Arī tajā komandas guva pa vieniem vārtiem, tāpēc pēc nospēlētām 120 minūtēm rezultāts bija 2:2. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles sitienu sērija, kurā horvāti bija pārāki ar 4-3.

Mača 31. minūtē vadībā izvirzījās Krievija, kad ar skaistu tālsitienu izcēlās Deniss Čeriševs, bet astoņas minūtes vēlāk Andrejs Kramaričs pretuzbrukuma saņēma piespēli no Mario Mandžukiča un rezultātu izlīdzināja. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet cīņa bija ļoti līdzīga.

Pagarinājumā vadībā izvirzījās Horvātija, precīzi pēc standartsituācijas izspēles 101. minūtē ar galvu sitot Domagojam Vidam, taču šim mačam pagarinājumā nebija lemts noslēgties. Krievijas naturalizētais brazīlietis Mario Fernandess 115. minūtē arī sita precīzi ar galvu, panākot pēcspēles sitienu sēriju.

"Pendeļu" sērijā Horvātijai uzvaru nodrošināja Ivana Rakitiča sitiens, bet vārtsargs Danijels Subašičs atvairīja vienu sitienu. Savukārt Fernandess Krievijai izpildīja neprecīzu sitienu, kas arī deva horvātiem pārsvaru.

Horvātijas izlase pusfinālā spēkosies ar Anglijas izlasi, kas sestdien pārspēja Zviedriju ar rezultātu 2:0. Otrā pusfinālā spēkosies Beļģijas un Francijas izlases.

Horvātijas izlase iepriekšējo reizi Pasaules kausa izcīņas pusfinālā spēlēja pirms 20 gadiem, kad izdevās izcīnīt trešo vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1131;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!