Foto: EPA/Scanpix/LETA
Horvātijas futbola izlase svētdien, 1. jūlijā, iekļuva 2018. gada Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā, 1/8 fināla spēlē dramatiskā cīņā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā pieveicot Dānijas valstsvienību.

Spēles pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienos horvāti bija pārāki ar 3:2. Tagad ceturtdaļfinālā horvāti 7. jūlijā Sočos tiksies ar mājinieci Krieviju, kas svētdien arī pēcspēles sitienos pieveica spēcīgo Spāniju.

Horvātijas un Dānijas izlases savu dueli sāka vēsturiski, jo pirmo reizi Pasaules kausa vēsturē kādā no spēlēm jau ceturtajā minūtē abas komandas bija guvušas vārtus. Pirmās minūtes izskaņā soda laukumā izveicīgāks bija Matiass Jergensens, burzmā sitot precīzi. Bet jau pēc nepilnām trīs minūtēm Mario Mandžukičš bija pirmais pie veiksmīgi atlēkušās bumbas un panāca 1:1.

Komandas vēl pirmo puslaiku aizvadīja, domājot par vārtu gūšanu, bet pilnīgs pretstats bija otrais puslaiks - aizsardzības taktika dominēja laukumā, līdz ar to 90 minūtēs uzvarētājs netika noskaidrots. Arī papildlaikā izlases īpaši ar vārtu gūšanas momentiem neizcēlās līdz pat pēdējām minūtēm. 115. minūtē Luka Modričs atdeva teicamu un precīzu piespēli Antem Rebičam, kurš apspēlēja dāņu vārtsargu Kasperu Šmeihelu un tika nogāzts. Tiesnesis neapšaubāmi piešķīra "pendeli", kuru gan nerealizēja piespēles autors Modričs.

Pēcspēles sitienos komandas arī neiztika bez papildus spriedzes, abu komandu spēlētājiem kļūdoties vienā un tajā pašā sitienu sērijā - pirmajā un ceturtajā. Piektajā sitienu sērijā dāņiem kļūdījās Nikolajs Jorgensens, bet horvātiem precīzs bija Ivans Rakitičs, ievedot savu valstsvienību ceturtdaļfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi. $duelID=1115;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!