Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Horvātijas futbola izlase ceturtdien, 21. jūnijā, iekļuva 2018. gada Pasaules kausa astotdaļfinālā, D grupas spēlē Ņižņijnovgorodā ar 3:0 (0:0) pieveicot Argentīnas valstsvienību.

Tādējādi horvāti kā pirmie izkļuva no tā saucamās "nāves grupas", bet otro ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru savā starpā sadalīs Argentīna, Islande un Nigērija. Lai gan argentīniešiem divās spēlēs ir tikai viens punkts, dienvidamerikāņi pirms pēdējās spēles ar Nigēriju saglabās teorētiskas iespējas iekļūt 1/8 finālā.

Horvāti uzvaru sev nodrošināja otrajā puslaikā, kad guva visus trīs vārtus. 53. minūtē pēc argentīniešu vārtsarga Vilfredo Kavaljero kļūdas pirmos vārtus guva Ante Rebičs. Pārējos divus "golus" horvāti guva cīņas izskaņā - 80. minūtē ar teicamu sitienu precīzs bija Luka Modričs, bet kompensācijas laikā Ivans Rakitičs panāca 3:0.

Jau no spēles sākuma laukumā risinājās ļoti skatāma spēle, abām komandām veidojot labus momentus vārtu gūšanai. Cīņas piektajā minūtē bīstami sita Ivans Perisičs, bet 22.minūtē Maksimiliāno Meza norībināja horvātu vārtu stabu. Argentīnai lieliska iespēja bija arī astoņas minūtes vēlāk, taču Enso Peress sita nedaudz garām vārtiem.

$duelID=1061;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, taču cīņa bija līdzvērtīga, tāpēc vēl jo vairāk pārsteidza otrā puslaika notikumi, kurā Horvātija nospēlēja lieliski.

Rezultātu atklāja Rebičs, kurš izmantoja Kavaljero kļūdu. Vārtsargs neveiksmīgi atsita bumbu, tai nonākot pie dažus metrus priekšā esošā horvāta, kurš no gaisa spēcīgi sita vārtu tīklā. Argentīnieši metās atspēlēties, veica vairākas maiņas. Beidzot par sevi lika runāt arī Argentīnas spilgtākā zvaigzne Lionels Mesi, kurš pirmajā puslaikā bija nemanāms, tomēr Horvātija aizsardzībā spēlēja nevainojami, kamēr argentīniešiem pietrūka noslēdzošā sitiena.

Vēl vienu aukstu dušu Argentīna saņēma 80.minūtē, kad lieliski nospēlēja Modričs. Viņš, esot netālu no soda laukuma līnijas, ar māņu kustībām apmānīja pretinieku aizsargu un izdarīja lielisku sitienu, bumbu raidot līdz ar vārtu stabu, kam Kavaljero nebija gatavs.

Nonākot vadībā ar 2:0, horvāti sāka spēlēt vēl atbrīvotāk un pārliecinošāk, Rakitičam vispirms trāpot pa vārtu stabu, bet jau kompensācijas laikā viņam tomēr izceļoties, kad Mateo Kovačičs tā vietā, lai sistu pa vārtiem, izlēma piespēlēt partnerim, kurš no tuvas distances bumbu raidīja vārtu stūrī.

Abas komandas tikās arī 1998.gada Pasaules kausa izcīņā, kad apakšgrupu kārtā ar 1:0 uzvarēja Argentīna. Tāpat abas komandas pirms četriem gadiem aizvadīja pārbaudes spēli, kurā ar 2:1 arī labāki bija Argentīnas futbolisti.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Horvātija ar 2:0 uzvarēja Nigēriju, bet Argentīna spēlēja neizšķirti 1:1 ar Islandi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!