Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Irānas futbola izlases treneris Karlušs Keirušs pēc Pasaules kausa C grupas spēles starp viņa vadīto komandu un Portugāles izlasi skarbi kritizēja mača tiesnešu lēmumus, pārmetot viņiem favorītismu.

Kā ziņojām, Portugāles izlase pēdējo apakšgrupas spēli noslēdza ar neizšķirtu 1:1 un kvalificējās turnīra nākamajai kārtai, astotdaļfinālam, kurā tiksies ar A grupas līderi Urugvaju. Irānas izlasei pirms šīs spēles bija teorētiskas izredzes iekļūt "play off", tam bija nepieciešams uzvarēt Portugāli.

Ļoti emocionālas Irānas izlasei izvērtās mača beigas, kad Krištianu Ronaldu rupji nospēlēja pret Mortezu Puraligandži, un spēli apstādināja videotiesneši, galvenajam arbitram ziņojot par pārkāpumu. Mača tiesnesis Enrike Kasersass nepiekrita videotiesnesim un parādīja portugāļu zvaigznei dzelteno nevis sarkano kartīti.

"Mēs lepojamies ar šo spēli," Keirušu citē FIFA mājas lapa. "Minūti pēc minūtes mēs cīnījāmies ar vienu no labākajām komandām pasaulē. Ja futbolā pastāvētu taisnība — zinu, ka tā nav —, šai spēlē būtu tikai viens uzvarētājs. Irānas komanda."

"Mūsu sapnis ar šo spēli ir beidzies. Apsveicu Portugāli," Irānas izlases treneri citē izdevums "Sport Ekspress". "Tiesāšana? VAR ir diezgan nesaprotama sistēma. Negrasos samierināties ar to, kas notika. Ronaldu bija jāsaņem sarkanā kartīte!"

"ja mačs tiek apturēts tāpēc, ka viens futbolists iesit otram ar elkoni, tas ir noraidījums," norāda portugāļu speciālists. "Nav nozīmes, kurš to izdarīja, kaut Mesi vai Ronaldu. Ir taču noteikumi! Vai nu sitiens ar elkoni bija, vai nu nebija. Nav kaut kas pa vidu. Kā izskaidrot dzelteno kartīti šajā epizodē? Ja ir VAR, nav vietas kļūdām. Mēs esam pelnījuši cieņu."

Arī bijušais Dānijas izlases vārtsargs Peters Šmeihels, kurš šo turnīru komentē kā eksperts, norādījis uz to, ka spēli diezgan pabojājušas galvenā arbitra darbības. "Tiesnesis vispār nekontrolēja spēli un sarīkoja tur bardaku," skarbs bija Šmeihels. "Viņš pārāk bieži skatījās atkārtojumus, kad bija pašam jāpieņem lēmums."

Savukārt Portugāles izlases galvenais treneris Renatu Santušs atbildību par negūto uzvaru uzņēmās uz sevi. "Atsakos kritizēt spēlētājus. Ja iet slikti, pirmais atbildīgais par to esmu es," treneri citē portugāļu prese.

"Mēs esam iekļuvuši astotdaļfinālā un negrasāmies pie tā apstāties," uzsver Santušs. "Mēs vēl pirms šā mača sapratām, ka spēlēsim vai nu ar Urugvaju vai turnīra saimniekiem. Protams, šie ir atšķirīgi scenāriji: Krievijai būt spēcīgs atbalsts, bet Urugvaja ir komanda ar augstas klases spēlētājiem, tā ir lieliska! Taču arī Portugāle tāda ir! Mums ir savi ieroči un mēs grasāmies uzvarēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!