Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas H grupas mačā Saranskā otrdien Japānas izlase ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja Kolumbijas valstsvienību, kas jau no trešās minūtes spēlēja mazākumā.

Jau pašā spēles sākumā laukumā risinājās dramatiski notikumu. Jau pēc nospēlētām 2:56 minūtēm Kolumbija palika mazākumā, kad Kolumbijas pussargs Karloss Sančess ar roku atsita Šindži Kagavas izdarīto sitienu. Sančess tika noraidīts no laukuma, bet Kagava izpildīja nozīmēto 11 metru soda sitienu, kuru pārliecinoši realizēja. Kolumbija pēc zaudētajiem vārtiem darbojās diezgan droši un nekas neliecināja, ka viņi ir mazākumā. Tad 39. minūtē Huans Fernando Kvintero izpildīja tiešo brīvsitienu, sitot bumbu zem spēlētāju mūra, kad tas palēcās, un pārspēja Japānas izlases vārtsargu Eidži Kavašimu, kurš bumbu tvēra tikai aiz vārtu līnijas.

Otrajā puslaikā Japāna dominēja laukumā, uz pretinieku vārtiem izdarot lielu spiedienu. Japāna uzvaras vārtus guva 73. minūtē, kad laukumā uz maiņu nākušais Keisuke Honda izpildīja stūra sitienu, piespēlēja Jujam Osako, kurš ar galvu sita ļoti precīzi. Kolumbijas izmisīgie centieni mainīt spēles rezultātu nebija veiksmīgi.

Zīmīgi, ka Sančesa nopelnītā sarkanā kartīte pēc nospēlētām 2:56 minūtēm bija otrā ātrākā Pasaules kausa vēsturē. 1986. gadā Urugvajas izlases spēlētājs Alberto Batista mačā pret Skotiju tika noraidīts jau pēc 54 sekundēm.

Citā H grupas mačā otrdien spēkosies Polijas un Senegālas valstsvienības.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1045;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!