Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Anglijas futbola izlases kapteinis Harijs Keins uzskata, ka viņa pārstāvētā komanda vēl ilgi nespēs atgūties no zaudējuma Horvātijai 2018. gada Pasaules kausa izcīņas pusfinālā.

Kā ziņojām, Horvātija Angliju uzvarēja ar 2:1 papildlaikā un pirmo reizi Pasaules kausa vēsturē iekļuva finālā.

"Spēle varēja ritēt uz abām pusēm, bija pāris momenti, kuros jutām pārsvaru pār pretinieku," Keinu citē aģentūra TASS. "Bija lieliski atrasties pasaules čempionātā tik ilgi, būt tik tuvu finālam. Mēs vēl ilgi nespēsim atgūties no šā zaudējuma."

"Mēs cerējām uzvarēt, jo īpaši tāpēc, ka pirmajā puslaikā dominējām," saka Anglijas izlases kapteinis. "Pēc tam viss mainījās, un horvāti uz mums izdarīja milzīgu spiedienu. Papildlaikā mēs savas iespējas neizmantojām, bet pretinieks savas realizēja. Tā vienmēr notiek lielās spēlēs."

"Mačs bija līdzīgs, un Horvātija uzvaru ir pelnījusi, jo spēja gūt vārtus izšķirošos brīžos," atzīst Keins. "Protams, tagad ir smagi, jo bijām tik tuvu ilgotajam mērķis. Taču mēs varam būt lepni ar sevi, un šī pieredze jāizmanto citos turnīros. 100% tas palīdzēs mūsu jaunajai komandai. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka mūsu fināli vēl priekšā!"

Arī Anglijas izlases galvenais treneris Garets Sautgeits uzsver, ka viņa vadītā komanda turnīrā parādīja atzīstamu sniegumu. "Mēs vēl neesam ideāla komanda, neesam savā virsotnē, taču spēlējām ar ļoti spēcīgām izlasēm un uzvarējām tādas, pret kurām iepriekš nespēlējām tik labi un nespējām uzvarēt," uzsver treneris. "Jaunie spēlētāji vēl progresēs, un mēs kļūsim par bīstamāku pretinieku."

"Mani nepārsteidza Horvātijas spiediens otrajā puslaikā. Horvātiem ir izcila, ļoti pieredzējusi komanda," saka Sautgeits. "Ļoti daudziem spēlētājiem ir svarīgu maču pieredze, viņi ir daudz pieredzējušāki nekā mēs. Zinājām, ka viņi burtiski kausies par katru bumbu. Mums nācās izturēt viņu uzbrukumus otrajā puslaikā, ar to daudzmaz tikām galā pamatlaika beigās. Šķita, ka papildlaikā viņiem nepietiks spēka, taču viņi saņēmās un iesita vārtus. Horvāti trešo reizi aizvadīja 120 minūšu spēli, un tas liecina par viņu gribasspēku!"

Savukārt Anglija Pasaules kausa pusfinālā spēlēja pirmo reizi kopš 1990. gada turnīra, un arī to Sautgeits uzsver kā panākumu

"Ja paskatāmies atpakaļ, vai pirms pusotra gada mūsu līdzjutēji domāja, ka mēs spēlēsim pusfinālā? Kad atbraucām uz Krieviju, nolēmām, ka to varam izdarīt," saka treneris. "Anglijas izlases sen neko tādu nebija sasniegusi, un mēs ar to lepojamies. Puiši pārstāvēja savu valsti ar augstu paceltu galvu. Mēs jau no paša turnīra sākuma spēlējām kā vienota komanda un tikām līdz pusfinālam tāpēc, ka spēlējām kā kolektīvs. Šī bija vienreizēja pieredze, un tā ir sporta būtība. Atdod sevi visu, kļūsti par komandas daļu, dari visu savas valsts vārda dēļ. Futbolisti darīja tieši tā. Ja angļi priecājās par mūsu panākumiem – un es zinu, ka tā bija – tas nozīmē, ka mēs uz Krieviju neatbraucām velti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!