Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Anglijas futbola izlasei smagā uzvara pēcspēles sitienu sērijā Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā pret Kolumbiju dod vēl lielāku pārliecību nākamajā turnīra kārtā, sacīja komandas līderis un turnīra rezultatīvākais spēlētājs Harijs Keins.

Jau vēstīts, ka Anglija pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Kolumbiju, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā būs jātiekas ar Zviedriju

"Esmu tik lepns. Mums nepaveicās, ka ielaidām vārtu pēdējā minūtē. Mēs parādījām savu raksturu un to, ka spēlējam kopā. Šādos brīžos šīs lietas var redzēt vislabāk. Šīs ir īpašs vakars visiem," FIFA mājaslapā citēts Keins. "Mēs visi zinām, ka Anglijai nav tā labākā vēsturē ar pēcspēles sitieniem. Bija patīkami uzvarēt."

"Tas mums dod lielu ticību saviem spēkiem. Mums vēl priekšā ir tāls ceļš, taču tagad mēs ticam sev vēl vairāk. Mēs jau nevaram sagaidīt nākamo spēli," viņš turpināja.

"Šī uzvara ir īpašs notikums visai komandai, kurā ir par sevi pārliecināta paaudze. Mums ir fantastiski līdzjutēji, kuri ir ar komandu desmitiem gadu, neskatoties uz tās rezultātiem. Tas patiešām ļoti daudz nozīmē," stāstīja Gerets Sautgeits.

Sautgeits 1996. gadā Eiropas čempionāta pusfinālā Vemblija stadionā nerealizēja pēcspēles sitienu sēriju, tāpēc Anglija toreiz neiekļuva finālā. Viņš uzsvēra, ka pašam ar to ir jāsadzīvo, bet šai futbolistu paaudzei nav jāsadzīvo ar pagātnes notikumiem.

Tāpat Sautgeits stāstīja, ka pēc spēles ģērbtuvē futbolisti esot bijuši pārguruši. Tāpat dažiem bijuši sasitumu, bet citiem krampji. Vai kādam ir nopietnāka trauma, to uzzinās tuvākajās dienās.

Savukārt Kolumbijas izlases galvenais treneris Hosē Pekermans neslēpa, ka viņa komandai bija ambīcijas uzvarēt Pasaules kausā. "Mēs izdarījām visu, lai uzvarētu šajā mačā. Tā bija intensīva un sīva spēle. Abas komandas parādīja, cik svarīga bija šī spēle. Mēs bijām drosmīgi un cīnījāmies smagi. Mums bija pareizā attieksme," sacīja Pekermans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!