Foto: Reuters/Scanpix
Hulens Lopetegi jūtas apbēdināts, ka zaudējis darbu Spānijas izlases galvenā trenera amatā dienu pirms Pasaules kausa sākuma, tomēr viņš pirms došanās uz Madridi savai valstsvienībai novēlēja veiksmi, raksta ESPN.

Jau vēstīts, ka Lopetegi pieņēma spāņu granda Madrides "Real" piedāvājumu un uzņēmās Eiropas spēcīgākā kluba trenēšanu, tomēr Spānijas Futbola federācija (RFEF) prezidents Luiss Ruvjaless bija ļoti neapmierināts, ka treneris par to paziņoja pašā pēdējā brīdī. Tāpēc viņš pieņēma negaidītu lēmumu, atlaižot Lopetegi īsi pirms Pasaules kausa sākuma.

"Esmu apbēdināts, bet mums ir lieliska komanda, un es tai vēlu uzvarēt Pasaules kausu," teica Lopetegi, pametot viesnīcu Krasnodarā.

Kā vēsta spāņu izdevums AS, tad Lopetegi devās uz Madridi, kur viņš tikās ar Madrides "Real" kluba pārstāvjiem un gatavojās prezentācijai, kurā viņš tiks iepazīstināts kā kluba jaunais galvenais treneris.

Lopetegi vietā Spānijas valstsvienību Pasaules kausā vadīs bijušais izlases kapteinis un līdzšinējais sporta direktors Fernando Jerro, bet viņam palīdzēs Spānijas U-21 izlases treneris Alverts Seladess. Spānijas futbola izlasi Lopetegi sāka vadīt 2016. gadā pēc Visentes del Boskes aiziešanas. Lopetegi vadībā spāņi aizvadījuši 20 mačus, nevienā nezaudējot – 14 uzvaras un seši neizšķirti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!