Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausā futbolā svētdien, 17. jūnijā, F grupas pirmajā spēlē Krievijas galvaspilsētā Maskavā Meksikas izlase sagādāja pārsteigumu un ar 1:0 (1:0) pieveica pašreizējo titula īpašnieci Vāciju.
Meksikai šī bija pirmā uzvara finālturnīros pār Vāciju, bet Pasaules kausa turētāja Vācija pirmo reizi kopš 1982. gada finālturnīru sāka ar zaudējumu.

Meksikas futbolisti visu maču pārsteidza pretiniekus ar savu ātrumu un pretuzbrukumiem, un reizi šo savu "trumpi" izmantoja. Meksikai uzvaru nodrošināja īrvings Lozano, kurš pretuzbrukumā vārtus guva guva 35. minūtē.

Fantastiskā tempā aizritējušajā pirmajā puslaikā abas komandas vairāk domāja par uzbrukumu, ļaujot skatītājiem vērot acij tīkamu futbolu. Vācijas uzbrukumi pārsvarā "atsitās" pret meksikāņu aizsardzības "mūri", bet meksikāņi ar kāju ātrumu un lielisku bumbas pārvaldīšanu pirmajās 45 minūtēs reizi apbēdināja pretiniekus.

Otrais puslaiks ritēja arī lielā tempā, pārsvaru lēnām savās rokās pārņemot Vācijai. Kā bija gaidāms, tuvojoties mača izskaņai, Vācijas spiediens tikai pieauga. Tomēr drošā Meksikas aizsardzība šos uzbrukumus atvairīja, sagādājot Pasaules kausa īpašniecei neveiksmi turnīra ieskaņā.

Vēl F grupā ir Zviedrija un Koreja, kuras savstarpējo spēli aizvadīs pirmdien, 18. jūnijā, pulksten 15:00. Pēc tam otrās kārtas spēlēs 23. jūnijā Vācija tiksies ar Zviedriju, bet Meksika cīnīsies pret Koreju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1035;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!