Foto: AFP/Scanpix
Vairāki Meksikas futbola izlases spēlētāji sarīkojuši ballīti pirms došanās uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā, kurā piedalījās arī aptuveni 30 ielasmeitas, vēsta Meksikas mediji.

Pēc tenku žurnālā "TVNotas" paustā, deviņi Meksikas komandas dalībnieki aizvadītajā sestdienā pēc uzvaras pārbaudes spēlē ar 1:0 pret Skotiju, kādā privātā pasākumā līksmojuši kopā ar teju trim desmitiem eskorta meiteņu. Žurnāls publicējis izplūdušas fotogrāfijas, kurās redzams, kā futbolisti ierodas uz minēto ballīti.

Meksikas izlases amatpersonas norādījušas, kas šis pasākums nav bijis viņu sankcionēts un noticis futbolistu brīvajā laikā.

Meksikas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Giljermo Kantu norādījis, ka spēlētāji netiks sodīti, jo "neviens no viņiem nav kavējis treniņu".

"Brīvdiena ir brīvdiena, kurā spēlētājiem tika dota brīvība," sacīja Kantu.

Starp spēlētājiem, kuri piedalījās ballītē, bija Meksikas izlases vārtsargs Giljermo Očoa un Lisabonas "Benfica" uzbrucējs Rauls Himeness. Tāpat pasākumā piedalījās brāļi Honatans un Jovani dos Santosi, kuri pārstāv ASV klubu Losandželosas "Galaxy", kā arī aizsargs Karloss Salsedo un pussargs Marko Favjans no Vācijas kluba Frankfurtes "Eintracht".

Šobrīd Meksikas izlase jau atrodas Kopenhāgenā, kur tai sestdien paredzēta pārbaudes spēle pret Dāniju, bet pēc tam tā dosies uz Krieviju.

Līdzīgi skandāli ar Meksikas izlases futbolistiem notikuši arī iepriekšējos gados. Tā 2010. gada septembrī Monterejā spēlētāji sarīkoja svinības ar vieglas uzvedības sieviešu piedalīšanos. Toreiz visiem ballītes dalībniekiem tika piespriesti naudas sodi, bet aizsargs Efrains Huaress un uzbrucējs Karloss Vela uz sešiem mēnešiem tika izslēgti no izlases.

Savukārt 2011. gada jūnijā pirms došanās uz "Copa America" turnīru Argentīnā vairāki Meksikas izlases futbolisti Ekvadoras galvaspilsētas Kito viesnīcā nolīga prostitūtas, par to tiekot uz sešiem mēnešiem izslēgti no komandas.

Meksika Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupā tiksies ar titula aizstāvētāju Vāciju, Zviedriju un Dienvidkoreju.

Meksika finālturnīrā spēlējusi 15 reizes, izslēgšanas turnīru sasniedzot pēdējos sešos čempionātos.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā sāksies 14. jūnijā un ilgs līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!