Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas D grupas otrās kārtas spēlē Volgogradā piektdien Nigērijas valstsvienība ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Islandes izlasi, sarežģījot situāciju apakšgrupas kopvērtējumā.

Abus vārtus Nigērijas izlasē guva Ahmeds Musa. Vispirms viņš pēc Oghenekaro Etebo piespēles lieliski apstrādāja bumbu un raidīja to vārtos, bet 75. minūtē Musa pēc tālas piespēles apsteidza aizsargu, apspēlēja vārtsargu Hannesu Kaldersonu un pēc pauzes raidīja bumbu vārtos, dubultojot savas komandas pārsvaru.

Savukārt 82. minūtē Islandes izlases līderis Gilfi Sigurdsons nerealizēja 11 metru soda sitienu. Arī šī "pendele" tika piešķirta pēc video atkārtojuma izskatīšanas, kad noteikumus pārkāpa Tairons Ebuehi.

Nigērija pirmajā puslaikā daudz spēlēja ar bumbu, tomēr sitienus pa vārtiem tā arī neizdarīja. Savukārt Islande pirmajā puslaikā izveidoja asus pretuzbrukumus, bet trāpīt vārtos neizdevās. Otrajā puslaikā Nigērija sāka aktīvāk virzīties uz vārtiem, kas arī deva rezultātu.

D grupas kopvērtējumā pēc divām spēlēm līderpozīcijā ar sešiem punktiem ir Horvātija, kas jau nodrošinājusi sev vietu nākamajā kārtā. Nigērijai ir trīs punkti, bet Islandei un Argentīnai ir pa vienam punktam. Pēdējā spēļu kārtā Islande spēkosies ar Horvātiju, bet Argentīna – ar Nigēriju.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1065;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!