Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas specdienestiem izdevies novērst vairāk nekā trīstūkstoš futbola huligānu iekļūšanu Krievijā uz Pasaules kausa spēlēm, informē valsts Iekšlietu ministrija.

Iebraukšana Krievijā liegta ārvalstu personām, kas iepriekš piefiksētas kārtības pārkāpumos sporta objektos.

"Pateicoties sadarbībai ar mūsu ārzemju kolēģiem un informācijas apmaiņai, Krievijas Federācijā turnīra laikā tika liegta iebraukšana vairāk nekā trim tūkstošiem ārzemju pilsoņiem," aģentūra TASS citē Krievijas iekšlietu ministru Vladimiru Kolokoļcevu. "Tas, ka viņi netika te ielaisti, arī labvēlīgi ietekmēja pasākuma drošu norisi."

Šajā turnīrā, atšķirībā no 2016. gada Eiropas futbola čempionāta Francijā, patiešām tika fiksēts ļoti nenozīmīgs nekārtību skaits, un faktiski vispār nebija ziņu par bēdīgi slavenajiem krievu "ultrām", kas joprojām tiek tiesāti par Francijā izraisītajiem kautiņiem pirms diviem gadiem.

No tiem ārvalstu futbola līdzjutējiem, kas tika ielaisti Krievijā, lielāko daļa bija vācieši, amerikāņi un brazīlieši, liecina biļešu pārdošanas statistika. Pirms čempionāta tā saukto "līdzjutēja pasi" saņēmuši 806 tūkstoši cilvēku, bet 2018. gada pasaules čempionāta spēles kopumā apmeklējuši 3 031 768 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!