Foto: AP/Scanpix/LETA
Austrālijas pieredzējušais futbolists Tims Keihils vasarā ceturto reizi savā karjerā piedalīsies Pasaules kausa izcīņā futbolā.

Anglijas pēc spēka otrās līgas komandas "Millwall" uzbrucējs Keihils, kuram šogad apritēs 39 gadi, ir iekļauts Austrālijas valstsvienības 23 spēlētāju sarakstā, kas dosies uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā.

Izsaukumu uz izlasi Keihils izpelnījies, neskatoties uz to, ka aizvadītajā sezonā viņš kopumā nospēlēja tikai 16 mačus. Sezonu viņš iesāka Melburnas "City" komandā savā dzimtenē, bet janvārī pievienojās "Millwall", kas Anglijas otrajā līgā finišēja astotajā pozīcijā.

Līdz ar to uzbrucējs piedalīsies savā ceturtajā Pasaules kausā pēc kārtas. Debiju šajā turnīrā viņš piedzīvoja 2006. gadā un pēc tam piedalījās arī nākamajos 2010. un 2014. gadā.

"Esmu apmierināts ar spēlētāju demonstrēto sniegumu treniņnometnēs Turcijā un Austrijā," izteicās valstsvienības galvenais treneris Berts van Marveiks. "Katrs solis spēlētāju izvēles procesā bija sarežģīts, jo futbolisti atdod sevi visu, lai iekļūtu sastāvā."

Austrālijas futbolisti Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Franciju, Dāniju un Peru.

Līdz šim Austrālija piedalījusies četros Pasaules kausa finālturnīros, bet tikai vienreiz - 2006. gadā - tā spēja izkļūt no grupas.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā sāksies 14. jūnijā.

Austrālijas futbola izlases sastāvs Pasaules kausa finālturnīram:

vārtsargi - Breds Džonss (Roterdamas "Feyenoord", Nīderlande), Metjū Raiens (Braitonas un Houvas "Albion", Anglija), Daniels Vukovičs ("Genk", Beļģija);

aizsargi - Azizs Behičs (Bursas "Buraspor", Turcija), Milošs Degeneks (Jokohamas "F-Marinos", Japāna), Metjū Jurmans (Suvonas "Bluewings", Dienvidkoreja), Džeimss Meredits ("Millwall", Anglija), Džošs Risdons (Sidnejas "Wanderers"), Trents Seinsbērijs (Cīrihes "Grasshopper Club", Šveice);

pussargi - Džeksons Ērvins (Halas "City", Anglija), Mails Džedinaks (Birmingemas "Aston Villa", Anglija), Robijs Krūzs ("Bochum", Vācija), Masimo Luongo (Londonas "Queens Park Rangers", Anglija), Marks Miligans ("Al-Ahli", Saūda Arābija), Ārons Mojs (Hadersfīldas "Town", Anglija), Toms Rogičs, Glāzgovas "Celtic", Skotija);

uzbrucēji - Daniels Arzani (Melburnas "City",) Tims Keihils ("Milwall", Anglija), Tomi Juričs ("Luzern", Šveice), Metjū Lekijs (Berlīnes "Hertha", Vācija), Džeimijs Maklārens (Edinburgas "Hiberian", Skotija), Endrjū Nabuts (Uravas "Red Diamonds", Japāna), Dimitri Petratoss (Ņūkāslas "Jets").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!