Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā trešdien, 20. jūnijā, B grupas otrās kārtas spēlē Portugāles futbola izlase Maskavā ar 1:0 (1:0) pieveica Maroku, izcīnot pirmo uzvaru sacensībās.

Portugāļiem uzvaru nodrošināja Krištianu Ronaldu, kurš jau spēles ceturtajā minūtē bija precīzs pēc sitiena ar galvu.

Ronaldu šis bija 85. vārtu guvums valstsvienības rindās, līdz ar to viņš kļuvis par Eiropas rekordistu valstsvienībā gūto "golu" ziņā. Līdzšinējais Eiropas rekordists bija leģendārais Ferencs Puškašs, kuru Ronaldu "noķēra" ar savu "hat trick" pirmajā mačā. Pasaules mērogā Ronaldu gan ir otrais un līdz pirmajai vietai viņam vēl tāds gabaliņš ejams. Irānis Ali Dae savulaik 149 spēlēs guva 109 vārtus.

Ronaldu vārtu guvums bija viens no retajiem portugāļu momentiem visā spēlē. Pēc portugāļu zvaigznes vārtu guvuma ieskrējās Maroka, kas izveidoja vairākus draudīgus uzbrukumus un radīja spiedienu pie Portugāles vārtiem. Marokāņiem izdevās vairāki bīstami uzbrukumi pēc kārtas, kamēr portugāļi izskatījās apmulsuši, īsti nespējot tikt galā ar konkurentiem.

Spēles rezultāts tā arī nemainījās, bet pirmā puslaika izskaņā izgājienā pret marokāņu vārtsargu Muniru Mohamedi devās Gonsālu Gedešs, tomēr viņš nespēja dubultot pārsvaru. Kopumā pirmajā puslaikā Maroka demonstrēja negaidīti labu spēli, bet lielajā pārtraukumā ar minimālu vadību devās Portugāle.

$duelID=1051;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Vēl otrā puslaika sākumā Portugāle izveidoja bīstamu uzbrukumu pie Marokas vārtiem, taču Ronaldu sitiens no labas pozīcijas lidoja stipri pāri vārtiem, tomēr pēc tam jau portugāļus no vārtu zaudējuma vairākkārt glāba vārtsargs Ruī Patrīsiu, kurš 57.minūtē tvēra vārtos lidojošu bumbu pēc Junesa Belhandas sitiena.

Pamatlaika noslēdzošajās 30 minūtēs iniciatīva pilnībā piederēja Marokas futbolistiem, kuri izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, taču portugāļi arī gana veiksmīgi aizsargājās, ap soda laukumu sastājoties teju visiem vienības futbolistiem. Tiesa, gūt vārtus marokāņiem nekādi neizdevās, bet 85.minūtē bīstamu brīvsitienu pavisam netālu no soda laukuma izpildīja Ronaldu, taču bumba lidoja tieši "sieniņā".

Jau kompensācijas laikā pie lieliskas iespējas panākt neizšķirtu tika marokānis Mehdi Benatija, bet viņa sitiens soda laukumā, atrodoties no vārtiem vien dažus metrus, lidoja vārtiem pāri, bet spēles rezultāts tā arī vairs nemainījās.

Tādējādi B grupas kopvērtējumā Portugāle guvusi četrus punktus divās spēlēs, kamēr trīs punkti vienīgajā mačā ir Irānai, bet punkts - Spānijai. Tikmēr Maroka piedzīvojusi zaudējumus abās cīņās.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!