Foto: EPA/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa finālturnīra spēlē piektdien, 15. jūnijā, fantastiskā un aizraujošā B grupas duelī Sočos neizšķirti 3:3 savā starpā cīnījās Spānijas un Portugāles futbola izlases, bet ar "hat trick" izcēlās portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu.

Ronaldu tādējādi kļuvis par 51. "hat trick" autoru Pasaules kausa finālturnīru vēsturē. Tāpat Ronaldu tagad ir tikai ceturtais futbolists, kurš guvis vārtus četros Pasaules kausa finālturnīrus, bet vispār portugāļu zvaigzne guvis vismaz vienus vārtus jau astoņos lielajos turnīros pēc kārtas - Eiropas čempionāta un Pasaules kausa finālturnīros.

Aizraujošajā duelī Ronaldu savus pirmos vārtus guva jau mača ceturtajā minūtē, kad realizēja "pendeli", ko tiesneši piešķīra par viņa nogāšanu. 24. minūtē Djegu Košta ar precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī izlīdzināja rezultātu, bet pirmā puslaika izskaņā Ronaldu guva otros vārtus, kad kļūmi Spānijas vārtos pieļāva Davids de Hea.

Otrajā puslaikā 55. minūtē Košta guva savus otros vārtus, bet jau pēc trīs minūtēm Načo, kurš spēles sākumā tieši pārkāpa noteikumus pret Ronaldu, ar fantastisku tālsitienu panāca 3:2 spāņu labā. Portugāle turpinājumā reti tika pie bumbas, spāņiem prasmīgi pieturot bumbu un nekļūdīgi saspēlējoties. Tomēr mača izskaņā spāņi pārkāpa noteikumus soda laukuma tuvumā pret Ronaldu, kurš savu iespēju izmantoja, - ar teicami izpildītu soda sitienu portugāļu zvaigzne izlīdzināja rezultātu.

Pēc pirmās kārtas spēlēm B grupā Spānija un Portugāl dala otro vietu, bet līdere ir Irāna, kas citā šīs grupas mačā ar 1:0 pieveica Maroku. 20. jūnijā otrās kārtas mačos šajā grupā Portugāle tiksies ar Maroku, bet Spānijai būs jāspēkojas ar Irānu.

Portāls "Delfi" piedāvāja Portugāles un Spānijas spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1023;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!