Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ēģiptes Futbola federācijas (ĒFF) vadība apšauba, vai valstsvienības uzbrucējam Muhamedam Salaham izdosies līdz šāgada Pasaules kausa sākumam sadziedēt UEFA Čempionu līgas finālmačā 26. maijā gūto savainojumu, vēsta ārzemju mediji.

Pirmo spēli Pasaules kausa turnīrā Ēģiptes izlase aizvadīs 15. jūnijā pret Urugvaju, bet Salaha atveseļošanās tiek lēsta uz divām, trim nedēļām.

"Muhameda Salaha atveseļošanās aizņems 2-3 nedēļas. Viņa līdzdalība mačā pret Urugvaju ir maz ticama, taču mēs pacentīsimies, lai viņš līdz pasaules čempionātam atgūtu formu," ĒFF prezidentu citē vietējais portāls "Kingfut".

Arī Salaha pārstāvētā Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" fizioterapeits Rubens Ponss apstiprinājis, ka uzbrucējam būs nepieciešamas vairākas nedēļas, lai tiktu galā ar pleca traumu, ko guva sadursmē ar "Real Madrid" aizsargu Serhio Ramosu. Ārsts gan min periodu trīs līdz četras nedēļas un tas nozīmē, ka Salahs izlaidīs visu PK grupu turnīru.

"Ļoti žēl, ka tā notika," aģentūra "Reuters" citē Ponsu. "Viņš pilnībā koncentrējies uz rehabilitāciju, lai saprastu, kad varēs atsākt spēlēt. Atjaunošanās aizņems trīs līdz četras nedēļas, bet mēs centīsimies samazināt šo laiku. Tas ir mūsu lielais mērķis."

Ēģiptes izlase Pasaules kausa finālturnīrā iekļuvusi tikai trešo reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 1990. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!