Foto: AFP/Scanpix

No Argentīnas futbola izlases galvenā trenera amata atlaists Horhe Sampaoli.

Pašlaik 58 gadus vecais speciālists izpelnījās plašu kritiku Krievijā notikušajā Pasaules kausā, kur argentīnieši, būdami vieni no galvenajiem favorītiem, ar lielām grūtībām pārvarēja grupu turnīru, bet pēc tam piedzīvoja zaudējumu astotdaļfinālā pret nākamo čempioni Franciju.

Lai arī vēl pagājušajā nedēļā bija informācija, ka Sampaoli vismaz pagaidām atbrīvots netiks, svētdien viņš tika atlaists oficiāli. Līdz ar to speciālists amatā noturējās tikai vienu gadu, lai gan komandas pārņemšanas brīdī līgums tika noslēgts uz pieciem gadiem.

"Šodien Argentīnas Futbola federācija un Sampaoli pēc abpusējas vienošanās ir nolēmuši pārtraukt sadarbību," teikts organizācijas paziņojumā.

Neoficiāla informācija liecina, ka kompensācijā Sampaoli saņems aptuveni divus miljonus dolāru (1,7 miljonus eiro), lai gan iepriekš izskanējusī summa bija krietni lielāka.

Sampaoli par Argentīnas izlases galveno treneri tika apstiprināts pērn jūnijā, bet valstsvienība viņa sastāvā 15 mačos guva septiņas uzvaras, četras reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja četrus zaudējumus.

Speciālists tika nolīgts ar lielām cerībām, jo 2015.gadā Čīle viņa vadībā uzvarēja prestižajā "Copa America" turnīrā, finālā "pendelēs" pieveicot tieši Argentīnu.

Tiesa, Sampaoli vadībā argentīnieši vien ar grūtībām kvalificējās Pasaules kausam.

Sampaoli Čīles izlasi vadīja no 2012. līdz 2016.gadam, kopā ar to 2014.gada Pasaules kausā sasniedzot astotdaļfinālu, bet gadu vēlāk uzvarot "Copa America" turnīrā. Savukārt pēc tam viņš vienu sezonu bija Spānijas kluba "Sevilla" stūrmanis.

Sampaoli bija viens no kandidātiem uz 2015.gada labākā futbola trenera godu.

Jau ziņots, ka svētdien par Pasaules kausa ieguvēju otro reizi vēsturē kļuva Francija, kas finālā ar 4:2 uzveica Horvātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!