Foto: AP/Scanpix/LETA

Pašreizējais Spānijas futbola izlases galvenais treneris Hulens Lopetegi pēc Pasaules kausa izcīņas pārņems šīs valsts granda Madrides "Real" grožus.

Ar Lopetegi, kurš Spānijas valstsvienību vadījis divus gadus, līgums noslēgts uz trim sezonām. Līdz ar to izlasei pēc četrgades nozīmīgākā foruma būs jāmeklē jauns galvenais treneris.

Spānijas valstsvienības grožus 51 gadu vecais Lopetegi pārņēma 2016.gada jūlijā, bet pirms tam viņš divus gadus vadīja Portugāles klubu "Porto".

Tāpat savas trenera karjeras laikā Lopetegi strādājis ar Madrides "Real" otro komandu, Madrides "Rayo Vallecano" un Spānijas jauniešu izlasēm.

Zīmīgi, ka spēlētāja karjeras laikā, spēlējot vārtsarga pozīcijā, Lopetegi no 1988. līdz 1991. gadam pārstāvēja arī "Real" komandu, taču izpelnījās maznozīmīgu lomu. Vēl viņš sargāja vārtus tādās vienībās kā "Barcelona", "Las Palmas", "Logrones" un "Rayo Vallecano", bet Spānijas izlasē viņš aizvadīja tikai vienu spēli.

Lopetegi pašlaik kopā ar Spānijas izlasi atrodas Krievijā, kur jau ceturtdien sāksies Pasaules kausa izcīņa, bet šī valstsvienība cīnīsies vienā apakšgrupā ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, Maroku un Irānu.

Šī speciālista vadībā Spānijas valstsvienība nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu - 20 mačos 14 uzvaras un seši neizšķirti.

Jau ziņots, ka maija beigās no "Real" galvenā trenera amata negaidīti atkāpās franču speciālists Zinedins Zidāns, kura vadībā klubs trīs gadus pēc kārtas uzvarēja UEFA Čempionu līgā.

Kā pretendenti uz Madrides kluba galvenā trenera amatu iepriekš tika uzskatīti tādi pazīstami speciālisti kā Vācijas izlases stūrmanis Joahims Lēvs, Maurisio Početino no Anglijas kluba Totehemas "Hotspur" un Jirgens Klops, kurš vada "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!