Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Spānijas izlases galvenais treneris Fernando Ijerro pēc komandas izstāšanās no Pasaules kausa finālturnīra atzina, ka astotdaļfināla mačā pret Krieviju viņa vadītajai komandai klājies grūti jo esot bijis jāspēlē pret izteikti aizsardzībā strādājošu pretinieku, bet turnīru treneris pamet ar gandarījuma sajūtu.

Kā ziņojām, mājiniece Krievija Pasaules kausa astotdaļfinālā sensacionāli pēcspēles sitienos ar 1:1 (4:3) pārspēja Spāniju un ceturtdaļfinālā tiksies ar Horvātiju, kas arī pēcspēles sitienos uzvarēja Dāniju.

"Šai spēlei bija nepieciešama nobriedusi pieeja, pacietība, griba un raksturs, un, manuprāt, to arī parādījām," pēc mača žurnālistiem teica Ijerro. "Pirmā papildlaika beigās nolēmām, ka varam iet uz risku, sapratām, ka mums vajag izraut uzvaru, taču tas bija grūti. Grūti uzbrukt komandai, kurā 11 spēlētāji sēž aizsardzībā. No aizsardzības viedokļa pretinieki nospēlēja ļoti organizēti. Futbolā daudz kas atkarīgs no tā, ko tev atļauj darīt pretinieks. Mums ir sava identitāte. Vai mēs nospēlējām veiksmīgi vai nē... Tas ir futbols. Ir komandas, kurām nav daudz iespēju un kas daudz ko sasniedz. Gadās arī otrādi."

Kā zināms, Ijerro Spānijas izlases galvenā trenera amatā nonāca vien dažas dienas pirms turnīra sākuma, un no čempionāta aizbrauc ar "tīru sirdsapziņu". "Man iecēla šajā amatā, un punkts," treneri citē izdevums "Sport Ekspress". "Es uzņēmos šo lomu, jo jūtu atbildību par visu Spānijas komandu. Un es par to atbildu. Nekad neatsakos uzņemties vainu ja esmu pie kaut kā vainojams. Teikšu jums godīgi – no šā turnīra aizbraucu ar pilnīgi tīru sirdsapziņu. Mēs šajā čempionātā spēlējām ar pilnu atdevi un nospēlējām ļoti labi, taču futbols paliek futbols. Tā kā savu vainu nenoliedzu."

Stipri vairāk satriekti par spēles iznākumu ir Spānijas izlases futbolisti. "Tas ir liels trieciens, kā ir vienmēr, kad tu izlido no pasaules čempionāta. Ļoti smagi," spāņu mediji citē izlases kapteini Serhio Ramosu. "Komanda darīja visu, ko varēja, parādījām raksturu, bet krievi visu noveda līdz soda sitieniem, kas bija viņu vienīgā cerība. Soda sitieni ir loterija, un mēs tajā zaudējām, bet es kā kapteinis lepojos ar komandu. Ceru, ka tas nav mūsu paaudzes gals mums ir komanda, kas var ie tālāk. Mēs vēl varam uzvarēt lielos turnīros."

"Mēs negaidījām tādu iznākumu," Spānijas Futbola federācijas mājas lapā citēts aizsargs Koke. "Aizvadījām teicamu spēli, varējām koriģēt atsevišķas nianses, taču nebijām pelnījuši ko tādu. Soda sitienos fortūna mūs bija pametusi. Neuzskatu, ka mums bija komfortabli pie rezultāta 1:0, mums vajadzēja kontrolēt spēli, bet pretinieks gribēja mūs nokausēt, lai tiktu tālāk. Mūsu komanda spēlēja labi, katrs centās atdot sevi visu. Reizēm mēs izejam laukumā labā noskaņojumā, reizēm sliktakā, bet tagad ir vissāpīgāk."

Savu sāpi Spānijas izlases futbolisti izteikuši arī sociālajos tīklos. Tā Ramoss savā "Instagram" kontā ierakstījis: "Tas ir ļoti sāpīgi. Gan jums, gan mums. Neviens lai nešaubās – mēs atgūsimies un atgriezīsimies. Daži aizies, bet nāks vietā citi, bet mēs visi aizstāvēsim komandas godu ar kaisli un cieņu. Pēc zaudējuma es vēl vairāk lepojos ar to, ka esmu spānis."

"Šī ir skumjākā diena manā karjerā... bet tas ir futbols un neko vairs nav iespējams mainīt. Dzīve ar to neapstājas. Pienācis laiks piecelties, kā mēs to vienmēr esam darījuši. Lepojos, ka aizstāvu savas valsts godu," sociālajos tīklos ierakstījis Spānijas izlases pussargs Isko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!