Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā svētdien, 17. jūnijā, E grupas spēlē Rostovā pie Donas viena no favorītēm Brazīlija cīnījās neizšķirti 1:1 ar Šveici.

Šveiciešiem tādējādi izdevās pārtraukt veiksmīgo pretinieku sēriju - Brazīlijas izlase deviņus finālturnīrus pēc kārtas bija uzvarējusi savā pirmajā spēlē.

Līdz ar to pirmajās spēļu dienās pārtrūkušas trīs lielvalstu uzvaru sērijas Pasaules kausa pirmajos mačos. Pirms tam ilgstošas uzvaras Pasaules kausa ievadā bija arī Vācijai un Argentīnai, bet tām veiksme beidzās pirmajās spēlēs Krievijā, tāpat kā tagad Brazīlijai.

E apakšgrupas mačā vārtus Brazīlijas izlases labā guva Filipe Kutinju, kamēr šveiciešiem vienīgo reizi izcēlās Stīvens Cūbers.

Arī šī spēle sākās aktīvā futbolā, bet jau no mača sākuma brazīliešu centās iegūt iniciatīvu un radīt spiedienu uz Šveices valstsvienības vārtiem. Pēc spēlētām desmit minūtēm teicamu izdevību neizmantoja Paulinju, kurš sita no tuvas distances.

Cīņas ievadā Brazīlija diktēja spēles toni, kas ļāva atklāt rezultātu - 20. minūtē ļoti precīzu tālsitienu, pamatīgu iegriežot bumbu, izpildīja Kutinju, raidot spēles galveno instrumentu vārtos. Pēc šāda notikumu pavērsiena spēles gaita kļuva nedaudz mierīgāka, bet pirmo puslaiku ar 1:0 vadībā noslēdza Brazīlija.

Jau ar otrā puslaika sākumu Šveices valstsvienība metās uzbrukumā, kas diezgan ātri vainagojās panākumiem - 50.minūtē pēc stūra sitiena vārtus ar galvu guva Cūbers. Turpinājumā šveicieši gan noplaka un vairs tik ļoti nemetās uz brazīliešu vārtiem.

Spēles izskaņā cīņa bija izlīdzinājusies, bet vairāk vārtus centās iekarot Brazīlijai. Vairākas reizes uzbrukuma smailē nonāca brazīliešu lielākā zvaigzne Neimars, pret kuru gan itin bieži tika pārkāpti noteikumi. Tāpat aktīvs pēc nākšanas laukumā uz maiņu bija Robērtu Firminu, taču pāris viņa sitieni lidoja mērķim secen.

Pašās spēles beigās pāris reizes teicami vārtos nospēlēja Šveices vārtsargs Jans Zommers, kurš atvairīja bīstamus pretinieku sitienus, bet jau kompensācijas laikā draudīgu sitienu veica brazīlietis Miranda, bumbai lidojot tikai nedaudz garām šveiciešu vārtiem. Kompensācijas laika noslēgumā tiešo brīvsitienu vēl izpildīja Neimars, taču brazīliešu uzbrukums bija nesekmīgs, Šveices futbolistam Fabianam Šēram atsitot bumbu, kas lidoja vārtos.

$duelID=1037;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!