Foto: TASS/Scanpix/LETA
Pasaules kausa izcīņas spēlē Samārā Urugvajas valstsvienība ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspēja turnīra mājinieci Krieviju, tādējādi uzvarot A apakšgrupā. Savukārt Saūda Arābija ar rezultātu 2:1 (1:1) pēdējās sekundēs uzvarēja Ēģiptes izlasi.

Krievijas un Urugvajas izlases jau pirms šī mača bija garantējušas vietu turnīra astotdaļfinālā, bet šajā mačā vajadzēja noskaidrot grupas uzvarētāju. Urugvaja cīņu iesāka veiksmīgi, kad jau 10. minūtē Luiss Suaress ar tiešo brīvsitienu raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī un pārspēja Krievijas vārtsargu Igoru Akinfejevu. Savukārt 23. minūtē Djego Laksalts izdarīja sitienu no distances, bumba trāpīja Denisam Čeriševam pa ceļgalu, mainīja virzienu un ielidoja vārtos, dubultojot Urugvajas pārsvaru.

Tad 36. minūtē Igors Smoļņikovs rupji nospēlēja pret Laksaltu un tika noraidīts no laukuma. Otrajā puslaikā cīņa bija nedaudz mierīgāka, bet Urugvaja kontrolēja spēles gaitu. Savukārt otrā puslaika kompensācijas laikā Edinsons Kavani guva trešos vārtus Urugvajai, kad pirmais bija pie vārtsarga atvairītās bumbas.

Savukārt otrā A grupas mačā Saūda Arābija pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pret Ēģipti – 2:1. Vispirms 22. minūtē Muhameds Salāhs starp diviem aizsargiem saņēma tālu piespēli un ar otro pieskārienu pārsita bumbu pāri pretinieku vārtsargam. Tad Saūda Arābija 41. minūtē nerealizēja 11 metru soda sitienu, taču brīdi vēlāk kompensācijas laikā arābieši tika pie vēl vienas "pendeles", un šoreiz Salmans Al Farajs sita precīzi.

Aizraujošas cīņas turpinājumā nedaudz labākas iespējas uzbrukumā bija Ēģiptei, taču kompensācijas laika pēdējās sekundēs Saūda Arābija guva vārtus, kad pēc ātrām un īsām piespēlēm precīzi no tuvas distances sita Salems Al Davsari.

Šis mačs bija ievērības cienīgs arī ar to, ka tajā tika sasniegts jauns rekords. Ēģiptes futbola izlases vārtsargs Esam El Hadari kļuva par visu laiku vecāko futbolistu, kurš devies laukumā kādā no Pasaules kausa finālturnīra mačiem. El Hadari par rekordistu kļuva 45 gadu vecumā, turklāt viņš vairākās epizodēs atvairīja bīstamus sitienus.

A apakšgrupā ar deviņiem punktiem uzvarēja Urugvaja, otrā ar sešiem punktiem palika Krievija, bet trešo vietu ar trīs punktiem ieguva Saūda Arābija. Tikmēr Ēģipte bez punktiem palika pēdējā grupā.

Portāls "Delfi" piedāvāja maču teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1081;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

$duelID=1083;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!