Foto: EPA/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē "Fišt" stadionā Sočos sestdien Urugvajas izlase, pateicoties diviem Edinsona Kavani vārtu guvumiem, ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja Portugāles valstsvienību.

Mača septītajā minūtē Kavani iesāka uzbrukumu, no laukuma vidus piespēlējot Luisam Suaresam uz kreiso malu. Pats Kavani devās uz soda laukumu, saņēma piespēli no Suaresa un ar galvu raidīja bumbu vārtos. Portugāle mača turpinājumā vairāk darbojās ar bumbu, bet ar uzbrukumu izspēli neveicās pārāk labi.

Otrajā puslaikā Portugāle 55. minūtē rezultātu izlīdzināja, kad pēc stūra sitiena izspēles Pepe ar galvu raidīja bumbu vārtos. Taču neizšķirts rezultāts saglabājās tikai septiņas minūtes. Kavani ātrā uzbrukumā saņēma piespēli un ar pirmo pieskārienu bumbai raidīja to vārtos ar skaistu iegriezto sitienu. Drīz pēc tam Kavani traumas dēļ pameta laukumu, bet Portugāles izmisīgie centieni gūt vārtus bija neveiksmīgi.

Portugāle pirms diviem gadiem kļuva par Eiropas čempioniem, savukārt Urugvaja turpinās cīņu Pasaules kausā, mēģinot iegūt savu trešo čempionu titulu. Iepriekš viņiem tas izdevās 1930. un 1950. gadā.

Ceturtdaļfinālā Urugvaja tiksies ar Francijas izlasi, kas rezultatīvā cīņā pārspēja Argentīnas izlasi ar Lionelu Mesi sastāvā.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1111;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!