Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālu trešdien sensacionāli nesasniedza Vācijas izlase, kas pirms četriem gadiem izcīnīja šī turnīra trofeju.

Vācijas futbolisti izšķirošajā, trešajā, F grupas spēlē ar rezultātu 0:2 (0:0) piekāpās Dienvidkorejas valstsvienībai. Savukārt otrajā šīs apakšgrupas mačā Zviedrija ar 3:0 (0:0) pārspēja Meksikas izlasi.

Tas nozīmē, ka F grupā astotdaļfinālu sasniedza Zviedrija un Meksika, kas izcīnīja pa sešiem punktiem, bet Vācija un Dienvidkoreja ar trim turnīru noslēdza.

Vācijas futbola izlasei spēlē Kazaņā bija jāgūst uzvara pār nosacīto grupas pastarīti Dienvidkoreju, tomēr ne tas veiksmīgākais sniegums lika trofejas īpašniekiem vāciešiem izstāties no sacensībām. Jau ar pirmajām minūtēm vācieši metās uzbrukumā, tomēr visi centieni atdūrās pret Dienvidkorejas disciplinēto spēli aizsardzībā. Tieši korejieši ar vairākiem pretuzbrukumiem pirmajā puslaikā izveidoja bīstamākos momentus, kamēr Vācijai tā arī reālas situācijas 45 minūtēs nebija.

Otrajā puslaikā Vācijas pārsvars pieauga, bet Dienvidkorejas "mūris" turpināja būt nesatricināms. Otrā puslaika daļā Vācijas futbolistiem jau nācās domāt ne tikai par uzbrukumiem, bet par savu vārtu drošību, jo pretinieki ar saviem ātriem uzbrukumiem radīja problēmas titulētajiem vāciešiem. Pamatlaika izskaņā pēc viena no pretuzbrukumiem Koreja ieguva tiesības izpildīt stūra sitienu, kas noslēdzās ar vārtu guvumu – burzmā kāds no Vācijas futbolistiem pasita bumbu uz priekšu, kur Manuela Noiera priekšā nepiesegts bija Jonvons Kims, bez problēmām triecot bumbu vārtos.

Vācijai atlikušajās kompensācijas laika sešās minūtēs visiem spēkiem bija jāmetas uz priekšu, ko izmantoja Dienvidkoreja. Uzbrukumā tradicionāli šādos gadījumos dodas arī Vācijas vārtsargs Noiers, bet sekoja tāla piespēle un Sons iesita tukšos vārtos, aprokot visas pretinieku cerības uz kaut kādu izglābšanos.

Meksikas un Zviedrijas spēle Jekaterinburgā iesākās līdzīgā cīņā – Meksika vairāk spēlēja ar bumbu, bet Zviedrija bīstamāk uzbruka. Pirmajā puslaikā komandas vārtu tā arī neguva, bet otrajā puslaikā Zviedrijas ātrajā uzbrukumā Viktoram Klesonam neizdevās sitiens, bet bumba neticami veiksmīgi nonāca pie aizsarga Ludviga Augustinsona, kurš ar kreiso kāju no kreisās malas sita bumbu vārtos.

62. minūtē Andreass Grankvists pārliecinoši realizēja 11 metru soda sitienu, dubultojot savas komandas pārsvaru, savukārt 12 minūtes vēlāk Edsons Alvaress nospēlēja neveiksmīgi pats ieraidīja bumbu savos vārtos.

Šis mačs iegāja Pasaules kausa vēsturē ar interesantu faktu – jau pēc nospēlētām 13 sekundēm Hesus Galjardo nopelnīja dzelteno kartīti. Tik ātri pie brīdinājuma neviens cits futbolists Pasaules kausā nebija ticis.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēļu teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.
$duelID=1097;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?> $duelID=1099;$eventID=21;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!