Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 22.jūnijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" noslēdzās prestižais trīs dienu turnīrs "SKF Meet the World" U-14 vecuma komandām. Turnīru no 20. - 22.jūnijam rīkoja LFF sadarbībā ar vadošo gultņu kompāniju pasaulē "SKF".

Ar viena punkta starpību kopvērtējumā FK "Liepāja" spēlētājiem izdevās apsteigt FS "METTA" jaunos futbolistus, iegūstot ceļazīmi uz "Gothia Cup", kas tiek dēvēts arī par Pasaules kausa izcīņu jauniešiem. FK "Liepāja" uz "Gothia Cup" dosies šā gada 13.jūlijā "SKF" dāvātā braucienā, kur cīnīsies ar U-14 vecuma komandām no visas pasaules.

Ar LFF Ģenerālsekretāra vietnieka Edgara Pukinska, LFF Sporta direktora Daiņa Kazakeviča un SKF pārstāvja uzrunu svinīgi tika apbalvoti individuālo nomināciju laureāti, kā arī turnīra kopvērtējuma ieguvējas.

Turnīrā par godīgāko komandu tika atzīta Ziemeļaustrumu FC, saņemot "Fair Play" balvu. Tikmēr par labāko vārtu guvēju kļuva FK "Liepāja" spēlētājs Nauris Kaluga, turnīra laikā gūstot sešus vārtus. Par labāko treneri kolēģu un ekspertu vērtējumā tika apbalvots Rīgas Futbola skolas treneris Viktors Vicehovskis.

Kā labākais turnīra vārtsargs tika atzīts Rūdolfs Soloha (RFS), savukārt par labāko turnīra spēlētāju tika atzīts Roberts Jaunarājs - Janvāris (FK Liepāja). Komandu konkursā "SKF devītnieks" ar 54 punktiem uzvarēja un tika apbalvota FS "METTA".

Plašāka informācija par 2014.gada "SKF Meet the World" turnīru publicēta: http://www.lff.lv/lv/jaunatne/gothiacup/2014/  

Par "Gothia Cup" turnīru

Kopš "Meet the World" turnīra izveides, visā pasaulē ir aizvadīti vairāk kā 120 turnīri. Jaunie futbolisti Staicelē cīnīsies par apmaksātu ceļazīmi uz Pasaulē lielāko futbola turnīru jauniešiem - "Gothia Cup" vecumā no 11 - 19 gadiem, kas katru gadu jūlijā jaunos futbolistus pulcē Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. Turnīra mērķis ir dot jauniešiem iespēju spēlēt futbolu starptautiska līmeņa turnīrā, pavadot lieliski laiku un iegūstot neaizmirstamu pieredzi.

Šogad no 13. līdz 19. jūlijam uz "Gothia Cup'' čempionātu Gēteborgā dosies 21 komanda no 20 valstīm. "SKF Meet the World'' čempionāti sniedz lielisku iespēju lielam skaitam jauniešu satikties, spēlēt futbolu un gūt pieredzi, kuru viņi nekad neaizmirsīs. 2014. gada ''Gothia Cup'' dalībvalstis: Austrija, Brazīlija, Bulgārija, Kanāda, Ķīna, Kolumbija, Čehija, Igaunija, Francija, Vācija, Indija, Indonēzija, Itālija, Latvija, Lietuva, Malaizija, Meksika, Portugāle, Rumānija, Krievija, Spānija, Apvienotā Karaliste, ASV un Zambija.

Atgādinām, pa 2013.gadā ceļazīmi uz turnīru Zviedrijā izcīnīja komandas "Super Nova" futbolisti. Izcili aizvadot turnīru Gēteborgā, jaunie spēlētāji palika nepārspēti arī Zviedrijā, triumfējot visā turnīrā un pirmo reizi Latvijas jaunatnes klubu vēsturē izcīnot zelta medaļas U-11 grupā. Pagājušā gada turnīrā piedalījās 1615 komandas, 37 200 dalībnieku un visas spēles tika izspēlētas uz 110 laukumiem. "Gothia Cup" pulcēja 78 dažādu valstu pārstāvjus. Šajā turnīrā savas futbolista gaitas savulaik ir sākuši tādi pazīstami sportisti kā Alans Šīrers, Andrea Pirlo un Zlatans Ibrahimovičs. Iespējams, ka Latvijas dalībnieku starpā aug arī kādā nākotnes futbola zvaigzne.

Plašāka informācija par "Ghotia Cup" pieejama turnīra oficiālajā mājaslapā:
http://www.gothiacup.se/

Turnīra "SKF Meet the World" foto galeriju var aplūkot šeit: http://on.fb.me/1n3DRst

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!