Foto: Publicitātes attēls
Viens no titulētākajiem Latvijas cīkstoņiem Zaurs Džavadovs 5.novembrī turnīrā "KOK WORLD GP 2016 IN RIGA" tiksies ar Baliku Mehmetu no sporta kluba "Memo Gun", kurš ir pasaules un Eiropas čempions starp profesionāļiem taiboksā un daudzkārtējs Vācijas čempions gan K-1 cīņā, gan Muay Thai. Mēs uzdevām Zauram Džavadovam dažus jautājumus par gaidāmo cīņu.

Zaurs, ko tu varētu pateikt par savu pretinieku?
Mēs jau esam sākuši viņu pētīt. Esmu pārliecināts, ka, tāpat kā pārējie turku izcelsmes cīkstoņi, viņš noteikti būs ļoti agresīvs, raidīs daudz sitienu un visu laiku ies uzbrukumā. Taču tieši tas padara cīņu skaistāku!

Vai tu gatavo speciālo taktiku šai cīņai?
Taktika ir viena un tā pati: darīt visu, lai uzvarētu! Katrai konkrētai cīņai taktiku izstrādā mans treneris Sauļus Šeikis, ņemot vērā pretinieka īpašības. Es, savukārt, cenšos cīņā izpildīt gan šo taktiku, gan cīņas plānu. Gaidāmajai cīņai sagatavoto taktiku es pagaidām neatklāšu. Jūs to redzēsiet 5.novembrī "Arēnā Rīgā".

KOK turnīrā tu cīnīsies vakara galvenajā cīņā. Vai jūties vairāk atbildības savas valsts priekšā?
Protams, uzstāties mājās vienmēr ir ļoti satraucoši. Mana cīņa tiešām būs galvenā, un tas veido lielāku motivāciju un atbildības sajūtu. Katru dienu turp un šurp es redzu turnīra plakātus, dzirdu radio reklāmu un katru reizi sajūtu tirpas, jo zinu, ka cilvēki apspriež un gaida šo cīņu un šo turnīru. Cilvēki manī tic, un es nevaru viņus iegāzt. Ne tikai es, bet arī daži mani klubabiedri piedalīsies cīņu šovā, un mēs visi daudz un cītīgi trenējamies. Mums notiek bargi treniņi, iekļaujam slodzi uz izturību. Mēs darām visu, lai 5.novembrī skatītāji varētu izbaudīt labas un kvalitatīvas cīņas.

Tajā pašā KOK vakarā cīnīsies fināla četrinieks gran prī zem 71 kg. Kā tu domā – kurš no četriem uzvarēs?
Fināla četrinieka dalībnieki ir ļoti atšķirīgi. Kristianam Dorelam ir liela pieredze, kas dod viņam priekšrocību. Baltkrievijas cīkstonis pielieto ļoti interesantus paņēmienus. Holandietis ir neatlaidīgs. Jans Nauss trenējas ar stipriem puišiem sporta klubā "Sparta". Tātad, es neuzdrošinos prognozēt, jo katram sportistam ir savas priekšrocības. Simtprocentīgi katrs cīnīsies līdz galam, jo katrs vēlas kļūt par čempionu. 71 kg ir ļoti aizraujoša svara kategorija, sportistiem ir gan ātrums, gan spēks.

Tevi sauc par "latviešu nindzu". Kas ir devis tev šo saukli?
Es pat tieši nezinu. Kāds no maniem kluba biedriem kādreiz tā mani nosauca. Pastāv uzskats, ka nindza ir klusi un bīstami. Tiešām, man ne īpaši patīk pirms cīņas apspriest savu pretinieku vai izvirzīt jau iepriekš kādas prognozes. Tāpat kā nindza, es klusām gatavojos "karam" ringā. Un tā kā es dzīvoju Latvijā, attiecīgi savās cīņās pārstāvot Latviju, tad sanāk, ka esmu tieši "latviešu nindza"!

Ko lai sagaida skatītāji no tavas cīņas? Vai tā būs ātrā cīņa, vai garā?
Es tiešām nevaru paredzēt cīņas rezultātu. Vienīgais, par ko esmu pārliecināts, ir tas, ka cīņa būs aizraujoša! Vai notiks nokauts, vai cīņa turpināsies līdz beigām – to gan nezinu. Zinu, ka es (tāpat kā mans pretinieks) darīšu visu, lai uzvarētu. Kad ringā spēkojas divi cīkstoņi, kuri alkst pēc uzvaras, tas sagādā skatītājiem īsto baudu!

Ko tu novēlētu saviem faniem?
Tiem, kas mani atbalsta, es vēlos pateikties par šo atbalstu. Es reti uzstājos Rīgā un 5.novembrī atkal cīnīšos mājās. Šī cīņa man ir ļoti svarīga. Visiem saviem faniem pateikdams, es ļoti gribu uzdāvināt viņiem vēl vienu skaistu un aizraujošu cīņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!