Foto: Publicitātes attēli
"Es jau sen domāju, ka arī Salaspilij ir vajadzīgs savs Salaspils pusmaratons – oficiāli akreditēts, ar savu nolikumu un balvu fondu. Var teikt, ka mans sapnis ir piepildījies – šogad 30. maijā visi skrējēji ir gaidīti Salaspilī", aicina Salaspils novada priekšsēdētāja vietniece sociālajos un sporta jautājumos Malda Caune.

Salaspils nav nekāda iesācēja šajā jomā. Savulaik popularitāti iekaroja piedzīvojumu sacensības "Krampis" un "Āķis", jau vairākus gadus Botāniskajā dārzā notiek pusmaratona sacensības "Noķer vēju", taču 30. maijā, Novada svētku laikā, jau notiks Salaspils pusmaratons, kurā piedalīties aicināti skrējēji no visas Latvijas.

Savus spēkus skrējēji pierādīs trijās distancēs - "Ezerkauliņu" tautas skrējienā (5,27 km) un "Knauf" skrējienā (10,55 km), bet spēcīgākie tiksies 21,097 km garajā skrējienā. Savukārt paši mazākie piedalīsies "Druvas" skrējienā.

Katras vecuma grupas 1.- 3. vietu ieguvējus apbalvos ar medaļām un diplomiem, bet absolūtajā vērtējumā pie naudas balvām tiks pirmie seši pusmaratona distances finišētāji sieviešu un vīriešu grupās (neatkarīgi no vecuma grupas). Ātrākie skrējēji saņems naudas balvu līdz 200 eiro.

Organizatori lūdz visus dalībniekus pirms reģistrēšanās kārtīgi iepazīties ar nolikumu, kas atrodams www.sportlat.lv un salaspilspusmaratons.

Uz tikšanos pusmaratonā! Un pēc tam, vakarā - "The Sound Poets", brāļi Auzāni, "Latvian Blues Band" un citas zvaigznes, turklāt par brīvu velti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!