Foto: Elkor
Pagājušajā nedēļas nogalē, 17. septembrī, sadarbībā ar "Brain Games" noslēdzās pirmais Latvijas čempionāts galda spēlē "Saboteur", kas norisinājās universālveikala "Elkor Plaza" telpās. Labākie "Saboteur" spēlētāji sacentās par pirmā Latvijas čempiona titulu un iespēju doties uz pasaules čempionātu Budapeštā.

Čempionāts pulcēja vairāk nekā 30 spēlēt gribētājus, kas savā starpā sadalīja gan galveno titulu, gan dažādas veicināšanas balvas no "Elkor Plaza" un "Brain Games".

Emocijām bagātajā čempionātā par uzvarētāju kļuva Ralfs Gūtmanis. Šā gada novembrī Ralfam būs iespēja pārstāvēt Latviju 2016. gada "Saboteur" pasaules čempionātā.

Spēle "Saboteur" ("Sabotieris") – rūķi-zeltrači cauri cietajai klintij cenšas atrast ceļu pie zelta, bet šo procesu traucē sabotieri, kuru uzdevums ir ceļu bloķēt tik nemanāmi, lai neviens pat nenojaustu, kas viņiem aiz ādas. Spēles gaitā tās dalībnieki liek kārti pie kārts, veidojot tuneli virzienā uz trīs slēptuvēm – vienā no tām ir zelts. Kā lai zina, kurā? Kam var uzticēties un kam nē? Ko darīt, lai aizdomas nekristu uz mani? Uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem atbildes var atrast spēles gaitā. Spēles uzvarētājs ir tas, kuram pēc trijiem raundiem visvairāk zelta gabalu – tas var būt gan sabotieris, gan rūķis-zeltracis. Jo vairāk ir spēlētāju, jo vairāk neziņas, mulsuma un apjukuma.

"Esmu ļoti apmierināta, ka izdevies sarīkot brīnišķīgu pasākumu, kurā bija lieliska iespēja iegūt jaunus draugus un lieliski pavadīt laiku labā kompānijā," pēc čempionāta gandarījumu pauda Oksana Iljina, "Elkor" pasākumu vadītāja.

"Saboteur" Latvijas čempionātā varēja piedalīties ikviens galda spēļu interesents, kurš bija pieteicies, aizpildot anketu.

Paldies visiem par dalību, sveicam Latvijas čempionu galda spēlē "Saboteur", vēlam veiksmi Budapeštā un tiekamies jau nākamgad!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!