Foto: Publicitātes attēls
Aizvadītās nedēļas nogalē, 12. augustā, vasaras karstākajā dienā Rīgā, ELKOR pludmalē norisinājās starptautiskais smilšu krosmintona turnīrs ICO Speedminton® ELKOR Cup Riga 2017. Spītējot karstajam laikam un negaisam, dienas laikā tika noskaidroti uzvarētāji 6 dažādās kategorijās, tostarp dubultspēlēs. Kopskaitā 5 vienspēļu kategorijās startēja 45 sportisti un dubultspēlēs sacensības uzsāka 16 pāri.

Sacensību rīts iesākās ar vieglām lietusgāzēm, kas netraucēja uzsākt turnīru laikā, un dienas laikā sacensību dalībnieki piedzīvoja lielu karstumu un līdz ar to arī grūtas spēles, jo šis krosmintona turnīrs tika aizvadīts ELKOR pludmales smiltīs, kas piedot papildu slodzi un neierastus apstākļus. Dienas pirmajā pusē tika noskaidroti spēcīgākie krosmintonisti jauniešu kategorijās, kā arī vīriešiem virs 40 gadu vecuma un sieviešu kategorijā. Spēles tika aizvadītas bez lieliem pārsteigumiem, un uzvarēja esošie čempioni un reitinga līderi. Pēcpusdienā tika uzsāktas grupu spēles Open kategorijā, kur startēja 20 dalībnieki. Salīdzinot spēli sporta zālē un spēli brīvā dabā, pludmales smiltīs, fiziskā slodze ir atšķirīga, līdz ar to arī tam, jāvelta īpaša sagatavošanās, vairumam spēlētāju tas radīja papildu izaicinājumus, tieši tādēļ sacensību izspēles bija īsākas. Tomēr vairums spēļu tika izspēlētas trijos setos, jo vēja brāzmas bija lielas un, mainot spēļu laukuma puses, tika ietekmēts spēles sniegums.

Pēcpusdienā, pēc grupu turnīra Open kategorijā tika uzsāktas izslēgšanas spēles, paralēli tam ar 1/8 fināla spēlēm tika uzsākts izslēgšanas turnīrs arī dubultspēlēs. Open kategorijas pirmajā pusfinālā tikās junioru čempions Matīss Cināts pret Open kategorijas reitingā esošo 2. vietas īpašnieku Mārtiņu Žogotu. Pēc līdzīga pirmā seta, Žogots tā galotnē, tomēr piekāpās (14:16), bet otro setu pārliecinoši vinnēja (16:2). Trešajā izšķirošajā setā risinājās atkal ļoti līdzīga spēle ar ne pārāk garām izspēlēm, dēļ lielajām vēja brāzmām. Spēles galotnē Žogots spēja atgūt vairākkārtējas mačbumbas, tomēr rezultātā atzina Cināta pārākumu ar rezultātu 1:2 (16:14; 2:16; 18:16). Otrā pusfinālā tikās Latvijas čempioni Open kategorijā - Andrejs Krūmiņš pret Vīrieši O40 čempionu Uldi Dzirkali. Dzirkalis, spēlējot divās kategorijās dienas laikā, bija jau apradis ar vēju, un spēle veicās labāk, līdz ar to viegla uzvara divos setos ar rezultātu 2:0 (16:8; 16:11). Arī finālspēlē Dzirkalis pārliecinoši apspēlēja Cinātu divos setos ar rezultātu 2:0 (16:9; 16:9) tādejādi svinot uzvaru divās kategorijās, gan Vīriešiem O40, gan apspēlējot visus Open kategorijā.

Sacensību izskaņā, pērkona negaisa mākoņu pavadībā, vēlāk arī spēcīgu lietusgāžu laikā tika noskaidroti spēcīgākie dubultspēļu pāri. Finālā par uzvaru cīnījās divas sieviešu reitinga līderes (S.Paegle / A.Logoša) pret vīriešu reitinga līderiem (M.Žogots / A.Krūmiņu). Dāmām nācās atzīt vīru pārākumu un rezultātā piekāpās ar rezultātu spēlē 1:2 (8:16; 16:12; 5:16).

Par spīti karstumam, negaisam un lielajām vēja brāzmām tika aizvadīts lielisks turnīrs ar skatāmām spēlēm un sportiskām emocijām. Paldies sacensību dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem. Tiekamies 2018. gadā!

SACENSĪBU REZULTĀTI:

OPEN kategorija
1 – Uldis Dzirkalis (Jēkabpils)
2 – Matīss Cināts
3 – Mārtiņš Žogots, Andrejs Krūmiņš

Sievietes
1 – Santa Paegle (STK Zaļā Pēda)
2 – Agnese Logoša
3 – Ingūna Aldiņa, Liene Birkāne

Vīrieši O40
1 – Uldis Dzirkalis (Jēkabpils)
2 – Uldis Lazdiņš (Jēkabpils)
3 – Edijs Spāre, Dainis Lauva

Jaunieši U18
1 – Matīss Cināts (STK Zaļā Pēda)
2 – Lauris Ģirts Lācis
3 – Artūrs Dzirkalis

Jaunietes U14
1 – Laura Luīze Kiļupe (STK Zaļā Pēda)
2 – Mareta Jurgensone
3 – Agate Kristiāna Spāre

Zēni U12
1 – Gints Vīksniņš (SK Sporta Punkts)
2 – Rihards Barkovs
3 – Ģirts Vīksniņš

Open dubulstspēles
1 – Mārtiņš Žogots / Andrejs Krūmiņš
2 – Santa Paegle / Agnese Logoša
3 – Uldis Dzirkalis / Artūrs Dzirkalis; Uldis Lazdiņš / Ingūna Aldiņa

Kontaktinformācija:
Mārtiņš Žogots, m. tel.: 29822554, e-pasts: martins_zogots@inbox.lv

Vairāk bildes šeit: www.facebook.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!