Foto: Publicitātes attēls
Tuvojoties pavasarim, uz ielām arvien kuplākā skaitā parādās riteņbraucēji. Ne velti – pārvietojoties ar velosipēdu, iespējams ne tikai ietaupīt laiku un finanses, bet arī ievērojami uzlabot pašsajūtu un veselību. Kādas ir divriteņa sniegtās priekšrocības un kā izvēlēties sev piemērotāko braucamrīku?

Biezāks maciņš un stiprāka veselība
Pēdējo gadu laikā pilsētvides infrastruktūra piedzīvojusi būtiskus uzlabojumus, kļūstot riteņbraucējiem ērtāka un draudzīgāka. Vairākās Latvijas pilsētās izbūvēti plaši un kvalitatīvi veloceliņi, kas ļauj riteņbraucējiem bez bažām iekļauties satiksmes plūsmā un plānot savu maršrutu tā, lai brauciens būtu pēc iespējas patīkamāks un sniegtu vēlamo komfortu. Tāpat arvien biežāk sabiedriskās vietās atrodamas velo novietnes, kur braucamrīku iespējams droši pieslēgt, kamēr tu pats dodies ikdienas gaitās. Riteņbraucējus nekavē automobiļu sastrēgumi vai grūtības, meklējot piemērotu stāvvietu – vajadzīgajā vietā ir iespējams nokļūt bez liekas kavēšanās un neparedzētiem šķēršļiem.

Viena no būtiskākajām velo priekšrocībām tāpat ir tā sniegtā finanšu ekonomija. Ritenis ir vienreizējs ieguldījums, kas turpmāk prasa vien niecīgus tēriņus. Velobraucējs ietaupa ikmēneša transporta izdevumus, piemēram, naudu par sabiedriskā transporta mēnešbiļeti vai benzīnu, turklāt tā kopšanas un remonta izmaksas ir salīdzinoši zemas. Secen iet arī ikgadējie nodokļi un maksa par stāvvietu – velosipēds patiesi ir izdevīgākais risinājums tiem, kas vēlas ietaupīt. Nedrīkst nepieminēt arī to, ka divritenis uzskatāms par vienu no dabai draudzīgākajiem pārvietošanās līdzekļiem – braucot ar velosipēdu, tu, atšķirībā no autovadītājiem, nenodari kaitējumu videi.

Ritenis būs piemērots transportlīdzeklis arī tiem, kas, gaidot pludmales sezonu, vēlas uzlabot fizisko formu, stiprināt veselību un vairot enerģiju. Pārvietošanās ar velo ir efektīvs veids, kā patērēt uzņemtās kalorijas un vienlaikus nodarbināt teju visas muskuļu grupas. Riteņbraukšana palīdz veidot sēžas, kāju, vēdera un muguras muskuļu tonusu, spēcina sirdi, plaušas un asinsvadu sistēmu, veicina asinsriti un imūnsistēmas darbu, kā arī palīdz mazināt stresu un normalizēt asinsspiedienu. Speciālisti norāda, ka mīšanās ar divriteni ļauj atbrīvoties no locītavu un muguras sāpēm, bet, stiprinot mugurkaulu, uzlabojas stāja. Tāpat nav noslēpums, ka fizisko aktivitāšu laikā ķermenis pastiprināti izstrādā tā saukto „laimes hormonu" endorfīnu, kas sniegs tev vajadzīgo enerģiju un uzlabos noskaņojumu.

Kādam velosipēdam dot priekšroku?
Ja tev vēl nav sava velosipēda vai arī šosezon esi nolēmis iegādāties jaunu velo modeli, ņem vērā, ka īstā braucamrīka izvēle ir gana atbildīgs uzdevums. Nepiemērots transportlīdzeklis spēs ievērojami apgrūtināt tavu pārvietošanos un nodarīt kaitējumu veselībai.

Tirdzniecības vietu sortimentā atrodami dažādu veidu un modeļu braucamrīki. Tie visbiežāk iedalīti atbilstoši to pielietojumam, proti, piemēram, pilsētas divriteņu specifikācija izveidota tā, lai ar šo velosipēdu būtu pēc iespējas ērtāk pārvietoties pa gludu un līdzenu virsmu, savukārt kalnu divriteņi būs piemēroti tiem, kas iecienījuši braukšanu pa paugurainiem ceļiem un takām. Tāpat iespējams atsevišķi izšķirt tūrisma, šosejas, hibrīda un pludmales velosipēdus, kā arī dažādus specializētos velosipēdus, piemēram, BMX vai DIRT tipa braucamrīkus. Izraugoties divriteni, ņem vērā ne tikai tā vizuālo izskatu un tehniskos parametrus, bet rūpīgi izsver, kur ar to pārvietosies un kādam mērķim tas kalpos. Ja neesi drošs par to, kāda veida velo tev ir vispiemērotākais, vērsies pēc palīdzības pie speciālista. Ritenis ir ilgmūžīgs un vērtīgs pirkums, tāpēc profesionāļa padoms tev lieti noderēs.

Tāpat pievērs uzmanību divriteņa rāmja un riepu izmēram. Rāmim būtu jāatbilst tava auguma proporcijām. Ja tas būs pārāk liels, ritenis būs grūti manevrējams un sēdēšanas poza kaitēs tavai mugurai, savukārt, ja rāmis būs pārlieku mazs, papildu slodzi braukšanas laikā izjutīs kājas. Tikmēr riepu izvēle lielā mērā atkarīga no iecerētās braukšanas vietas – pilsētai piemērotākai būs mazāki riteņi, kamēr tālākiem pārbraucieniem ērtāki būs lielāka izmēra riteņi.

Velosipēda iegāde internetā – plaša izvēle, izdevīgas cenas
Ja meklē plašu divriteņu sortimentu, zemas cenas un ātru piegādi, ielūkojies velosipēdu interneta veikalā Bikko.lv. Kāroto modeli iespējams aplūkot un iegādāties jebkurā diennakts laikā – ja prece pieejama noliktavā, tev to atgādās jau nākamajā dienā.

Bikko velo veikalā atradīsi pazīstamu zīmolu ražojumus, kuru uzticamību novērtējuši miljoniem cilvēku visā pasaulē – šeit pieejami Merida, Unibike, Romet un Karbon divriteņi, īpaši plašā klāstā pārstāvēti Sigma, Schwalbe, Shimano, Continental, Giro un BETO braucamrīki, kā arī vairāku citu ražotāju labākie velosipēdi, kam raksturīga augsta kvalitāte un ilgs kalpošanas laiks. Veikala sortiments pastāvīgi tiek papildināts ar jaunākajiem velo modeļiem, piedāvājot pircējiem ne tikai jau labi zināmas vērtības, bet arī jaunus, Latvijā vēl nebijušus zīmolus. Jau pavisam drīz Bikko.lv klientiem būs pieejami vidējās cenu kategorijas Azimut velosipēdi – šī kompānija ik gadu uzlabo divriteņus atbilstoši jaunākajām tirgus tendencēm un pircēju vēlmēm un vajadzībām. Tāpat veikala piedāvājumu papildinās ASV ražotie ODI grips velosipēdi, ko īpaši iecienījuši BMX braucēji, kā arī dizaina zīmola Embassy pievilcīgie kruīzera tipa pludmales velosipēdi.

Interneta veikalā Bikko pieejami arī divriteņu piederumi un aksesuāri. Šeit atradīsi velo rezerves daļas, velo apģērbu, kopšanas līdzekļus, kā arī dažādas ierīces, kas tavu braukšanu padarīs vēl drošāku un efektīvāku, piemēram, spidometrus un pulsometrus. Viens no jaunākajiem velo datoriem TopAction pieejams par īpaši draudzīgu cenu, turklāt tā krāsainais un pievilcīgais dizains lieliski papildinās tava velosipēda vizuālo tēlu, piešķirot tam gaumīgu un oriģinālu niansi.

Bikko.lv interneta veikals ir ērts un viegli pārskatāms, šeit varēsi nesteidzīgi pieņemt pareizo lēmumu un iegādāties īsto velosipēdu par īpaši izdevīgu cenu. Turklāt neskaidrību gadījumā iespējams konsultēties ar zinošu un prasmīgu konsultantu, zvanot uz Bikko.lv informatīvo tālruni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!