Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pirms 2016./17.gada sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) dalībnieku loku varētu papildināt jauni klubi no Eiropas, izdevumam "Sport-Ekspress" atklājis līgas prezidents Dmitrijs Černišenko.

"Mums ir vairāki potenciālie kandidāti no Eiropas ar kuriem strādājam. Gaidāmajā sezonā viņi vēl nespēlēs, bet pēc gada - ļoti ticami," izteicies Černišenko. "Runa ir par populāriem brendiem kādi ir "Jokerit" un "Slovan" no superhokejiskām valstīm."

Tomēr Černišenko uzsvēris, ka līgā nebūs vairāk par 28 komandām. Tieši tik arī piedalījās nesen aizvadītajā sezonā.

"Ir viedoklis, ka vajag kardināli samazināt klubu skaitu. Sākumā es arī tā domāju, tomēr, rūpīgi paskatoties čempionātu, nonācu pie secinājuma, ka šis skaits ir pietiekami sabalansēts," stāstīja KHL prezidents.

Iepriekš šonedēļ Černišenko bija izteicies arī, ka KHL varētu pievienoties kāds klubs no Ķīnas, kā arī jau nākamajā sezonā viena no regulārā čempionāta spēlēm varētu notikt Ķīnā.

Kā zināms, nākamajā KHL sezonā vairs nepiedalīsies Mitišču "Atlant" komanda, tomēr tās vietā pēc sezonas izlaišanas atgriezīsies Maskavas "Spartak".

Skaidrības pagaidām nav par vairākām citām līdzšinējām līgas dalībniecēm, ieskaitot arī par Latvijas komandu Rīgas "Dinamo". Vienības vadība solījusi, ka tā tiks ieviesta līdz mēneša beigām, sīkāk situāciju nekomentējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!