Foto: LETA

Latvijas hokeja speciālista Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" piektdien viesos pret Oskara Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" tika pie vienas no retajām uzvarām šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā, taču panākums Toljati komandai ļāva pamest pēdējo vietu Austrumu konferencē.

"Lada" viesos svinēja panākumu ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).

Viesi rezultātu atklāja otrā perioda desmitajā sekundē, precīzi metot Kirilam Kapustinam, bet pamatlaika pirmspēdējā minūtē Semjons Valuiskis pārsvaru dubultoja.

Uzvarētāju rindās vārtsargs Aleksandrs Lazušins atvairīja 15 pretinieku metienus.

Sotnieks traumas dēļ spēlei nebija pieteikts, kamēr "Admiral" kapteinis Bārtulis spēlēja 20 minūtes un 37 sekundes, pa vārtiem nemetot.

"Lada" izcīnīja vien ceturto uzvaru šosezon 19 aizvadītos mačos, piektdien pārtraucot trīs neveiksmju sēriju, bet "Admiral" cieta 13 neveiksmi 18 mačos.

Vēl septembrī bija informācija, ka Ābols, ja komandas sniegums neuzlabosies, varētu tikt atlaists no Toljati kluba galvenā trenera amata, tomēr pēcāk vadība pauda speciālistam uzticību. "Lada" izmaiņas treneru korpusā šajā kalendārajā gadā neplānojot veikt.

Viens no Ābola palīgiem "Lada" komandā ir Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs.

Tikmēr citā mačā Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda Šanhajā pēcspēles metienos ar 2:3 (1:2, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) zaudēja Magņitogorskas "Metallurg" komandai.

"Kuņluņ Red Star" pirmajā periodā pēc Meta Elisona un Grigorija Dronova metieniem 14.minūtē nokļuva iedzinējos ar 0:2, taču minūti vēlāk Korijs Keins vienus vārtus atguva, bet 41.minūtē Žilbērs Brulē panāca izlīdzinājumu.

Pamatlaikā un papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet "bullīšos" viesi izcēlās divas reizes, uzvaru nodrošinot Elisonam, kamēr mājinieki realizēja vienu izgājienu, pārtraucot trīs uzvaru sēriju.

Kulda spēlēja 18 minūtes un 56 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem un izpildot trīs spēka paņēmienus.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 51 punktu 18 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, šosezon spēlējot bez zaudējumiem.

Tikmēr šīs konferences un visas līgas pēdējā vietā ir 14 zaudējumu sērijā esošā Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie sešiem punktiem 18 mačos.

Austrumu konferencē pirmā ir Kazaņas "Ak Bars" vienība ar 37 punktiem. "Kuņluņ Red Star" ar 31 punktu ir ceturtā, "Admiral" ar 17 punktiem ir 12.vietā, kamēr "Lada" ar 13 punktiem tagad ir pozīciju zemāk. Tiesa, tikpat punktu ir arī Hantimansijskas "Jugra" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!