Foto: F64

Latvijas speciālista Arta Ābola trenētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Toljati "Lada" bez aizsarga Kristapa Sotnieka un vārtsarga Edgara Masaļska sastāvā otrdien regulārā čempionāta spēlē viesos ar 4:3 (2:0, 1:3, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

"Lada" vienība izcīnīja trešo uzvaru sezonas ceturtajā spēlē.

Spēles pirmajās 12 minūtēs ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās "Lada" uzbrucējs Georgijs Belousovs, bet otrā perioda septītajā minūtē Aleksandrs Bumagins guva trešos vārtus viesu labā. Tiesa, mājiniekiem pietika viena ar desmit minūtēm, lai atspēlētos un panāktu neizšķirtu. Šīs pakaļdzīšanās laikā ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Dmitrijs Kagarlickis, bet viens precīzs metiens Jevgeņija Monsa kontā.

Trešajā trešdaļā un piecu minūšu pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, tādējādi bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā ar 4:3 uzvarēja viesi, uzvaras "bullīti" realizējot Belousovam.

Masaļskis un Sotnieks šajā spēlē nepiedalījās, jo abi devušies palīgā Latvijas izlasei Rīgā gaidāmajā 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA savu skatītāju priekšā rezultatīvā mačā ar 5:6 (1:4, 2:1, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazaņas "Ak Bars".

Spēles ceturtajā minūtē SKA izvirzījās vadībā, bet pirmā perioda pirmajā pusē nepilnu trīsarpus minūšu laikā ielaida četrus vārtus, nonākot iedzinējos ar 1:4. Otrās trešdaļas sākumā viesi guva jau piektos vārtus, bet līdz perioda beigām SKA divus vārtus atguva. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Pāvels Dacjuks Kazaņas vienības pārsvaru samazināja līdz minimumam. Kad bija atlikušas tikai piecas sekundes līdz finālsvilpei Dacjuks guva savus otros vārtus mačā un panāca neizšķirtu 5:5.

Līdz ar to komandām bija jāaizvada pagarinājums, kurā vārti netika gūti. Savukārt pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:1 uzvarēja "Ak Bars", bet uzvaras "bullīti" iemeta viesu uzbrucējs Artjoms Lukjanovs.

Tikmēr pie uzvaras otrdien tika iepriekšējās sezonas Gagarina kausa fināliste Maskavas CSKA, kas savu skatītāju priekšā ar 4:1 (0:0, 3:1, 1:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Ar diviem gūtiem vārtiem maskaviešu rindās atzīmējās Bads Holovejs.

Tāpat panākums Ufas "Salavat Julajev" kontā. Ufas hokejisti ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) viesos pārspēja Hantimansijskas "Jugra".

"Lada" četrās spēlēs tikusi pie astoņiem punktiem un Austrumu konferencē ieņem trešo vietu, atpaliekot no Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Omskas "Avangard", kuras izcīnījušas pa deviņiem punktiem.

Arī SKA četros mačos tikusi pie astoņiem punktiem un ir ceturtā Rietumu konferencē. Līdere ar deviņiem punktiem ir Maskavas CSKA, kam ar astoņiem punktiem seko Zagrebas "Medveščak" un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" ir starp trim komandām, kas šosezon cīnās bez punktiem, bet vēl divas vienības turnīrā joprojām nav iesaistījušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!