Foto: F64

Pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa pirmās kārtas ģenerālmēģinājuma gan Rīgas "Dinamo", gan Doņeckas "Donbass" komandas tagad zina, kādā līmenī jāspēlē, lai izcīnītu četras uzvaras, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, regulārās sezonas pēdējā mačā otrdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 0:1 piekāpās latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai "Donbass" vienībai.

Jau šonedēļ abas komandas savā starpā uzsāks cīņu Gagarina kausa ceturtdaļfināla sērijā, kurā mājas spēļu priekšrocības ar šo panākumu ieguva "Donbass" hokejisti.

"Situācija ir dīvaina, jo pirmo reizi sezonu noslēdzam ar maču pret komandu, ar kuru tiksimies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Tas tiešām bija kā mēģinājums," pēc neveiksmes teica Ābols. "Tagad abas komandas zina, kādā līmenī jāspēlē, lai izcīnītu četras uzvaras. Mēs šim līmenim esam tuvu."

"Mēs šādu scenāriju neesam izvēlējušies, tāpēc nepateikšu vai šāds mēģinājums bija uz labu," atzina Ābols. "Cīņa bija agresīva un sīva. Tāda tā ir gaidāma arī Gagarina kausā."

Kā zināms, pirmo maču pēc vairāk nekā četrus mēnešus ilgas traumas ārstēšanas otrdien Rīgas "Dinamo" sastāvā aizvadīja uzbrucējs Gints Meija. Kā izteicās Ābols, spēlētājs būs gatavs izslēgšanas spēlēm.

Arī "Donbass" komandas galvenais treneris Andrejs Nazarovs aizvadīto maču nosauca par ģenerālmēģinājumu.

"Abas komandas taustījās un viena otru pētīja, bet mums vairāk paveicās. Abas komandas spēlēja pašaizliedzīgi," pēc cīņas atzina pretinieku treneris.

Regulārās sezonas noslēgumā Rīgas "Dinamo" tika pie 93 punktiem 54 spēlēs, ieņemot piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Savukārt "Donbass" izcīnīja par četriem punktiem vairāk, kas deva ceturto vietu. Zīmīgi, ka Doņeckas klubs ir vienīgais KHL, kurš regulārajā sezonā ielaida mazāk par 100 vārtiem - 54 spēlēs "Donbass" vārtsargi kapitulēja 99 reizes.

Gagarina kausa ceturtdaļfināla sērijas līdz četrām uzvarām pirmais mačs pēc šobrīd pieejamās oficiālās informācijas ieplānots piektdien.

Šobrīd Ukrainā valdošās nestabilās situācijas dēļ vēl nav zināms, vai "Donbass" klubs vispār varēs aizvadīt izslēgšanas spēles savā laukumā. Ja īstenosies scenārijs par "Donbass" mājas spēļu aizvadīšanu ārpus Doņeckas, visas Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla spēles starp abām komandām, iespējams, risināsies Rīgā. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka "Donbass" mājas spēles varētu notikt arī neitrālā laukumā Minskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!