Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pagaidām ir apmierināts gan par gados jauno spēlētāju sniegumu, gan arī jaunajiem leģionāriem.

Kā ziņots, sestdien Rīgas "Dinamo" komanda aizvadīja atklāto treniņu, kura ietvaros notika savstarpēja treniņspēli. Tajā divus vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons.

"Šī spēle bija tāds vasarīgs hokejs. Uz ledus esam bijuši nedēļu-divas. Šī spēle bija kā tāds astotais treniņš uz ledus," vienības oficiālajā mājaslapā internetā citēts Ābols. "Pirmais, kam mēs pievēršam uzmanību ir aizsardzība. Hokejs sākas no aizsardzības un galveno uzmanību pievērsām lietām, pie kurām šonedēļ esam strādājuši. Tas ir - spēle aizsardzības zonā, pāreja vidus zonā."

"Savstarpējā mačā bija interesanti paskatīties, ko spēlētāji spēj izdarīt. Skatījāmies, ko spēlētāji spēj arī izveidot vairākumos. Līdz tā izspēlei gan vēl neesam nonākuši. Vairākumam iesim cauri, kad atgriezīsimies Rīgā no nometnes," stāstīja Ābols.

No gados jaunajiem spēlētājiem Ābols slavēja Deividu Sarkani un Kārli Ozoliņu. "Ne par velti viņi paliks ar mums un visu nākamo nedēļu trenēsies kopā ar "Dinamo". Viena vieta, pēc reglamenta būs jāatrod gados jaunajiem spēlētājiem. Šobrīd viņi mums ir trīs - 1992.gadā dzimušais Kirils Tambijevs, kā arī Sarkanis un Ozoliņš, kuri ir gadu un divus gadus jaunāki."

Tāpat Ābols slavēja abus jaunos kanādiešus Metu Robinsonu un Kailu Vilsonu, bet neielaidās sīkākos komentāros par čehiem Jakubu Sedlāčeku un Patriku Valčāku, kuri vienībā ir uz pārbaudes laiku.

"Kanādieši Robinsons un Vilsons ieradās atbilstoši labā fiziskā kondīcijā. Robinsonam šī jau ir trešā sezonā Eiropā, bet Vilsonam tkai pirmā un viņš ir atstājis patiešām labu iespaidu, tīri fiziskā ziņā," uzsvēra treneris.

"Šonedēļ mēs pievēršam uzmanību spēlei mūsu aizsardzības zonā un nedaudz vidus zonai. Nākamnedēļ koncentrēsimies mūsu darbībai vidus zonā - kad esam bez ripas. Kā arī aktīvai darbībai uzbrukumā," nianses atklāja Ābols. "Tā pamazām, visu uzreiz nevar aptvert. Kad atbrauksim uz Rīgu, apjoms samazināsies, bet palielināsies intensitāte un sāksim vairāk strādāt pie vairākuma, mazākuma. Pievērsīsim uzmanību uzbrukuma noslēgšanas fāzei, kas mums klibo. Spēli aizsardzībā diez vai kādreiz var saukt par pilnīgu - vienmēr var kaut ko uzlabot un tāpēc pie tā ir jāstrādā arī sezonas garumā."

"Hokejam ir jābūt sabalansētam - jābūt gan labai aizsardzībai, gan labai momentu realizācijai. Ja pat mēs iemetam trīs vārtus, bet ielaižam četrus - tas neko nedod. Ja mēs ielaižam vienu, tad vienu-divus gan mēs iemetīsim. Nevar arī teikt, ka spēlēsim tikai aizsardzībā. Hokejs šobrīd ir tāds - pieci aizsardzībā un pieci uzbrukumā. Māja ir jābūvē no pamatiem - pirmkārt ir jābūt aizsardzībai un tad var domāt par uzbrukumu," uzsvēra speciālists.

Kā ziņots, pēc savstarpējās treniņspēles Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvs izlēmis atvadīties no aizsargiem Ričarda Birziņa, Aleksandra Galkina un Ņikitas Koļesņikova. Tāpat jau nedaudz iepriekš treniņnometni atstāja uzbrucējs Artūrs Mickēvičs, kurš uz pārbaudes laiku pievienojies Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) pēdējo divu sezonu čempionvienībai Ņeftekamskas "Toros".

Treniņnometnes turpinājumā Rīgas "Dinamo" treneru rīcībā paliks 30 hokejisti - trīs vārtsargi (Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks, Māris Jučers), deviņi aizsargi (Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Mets Robinsons, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs un Edgars Siksna) un 18 uzbrucēji (Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Marcels Hosa, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Kails Vilsons, Roberts Bukarts, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Mārtiņš Cipulis, Artūrs Kuzmenkovs, Juris Upītis, Kirils Tambijevs, Lauris Bajarūns, Patriks Valčāks, Deivids Sarkanis un Kārlis Ozoliņš). Savukārt ceļgala savainojumu guvušais Māris Bičevskis dosies uz Rīgu, lai veiktu padziļinātu medicīnisko izmeklēšanu.

Pirmo oficiālo pārbaudes spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs 2.augusta vakarā "Inbox.lv" hallē, tiekoties ar "Toros" vienību, ko nākamajā sezonā pārstāvēs arī latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis. Šī komanda ir KHL vienības Ufas "Salavat Julajev" fārmklubs.

Pēc tam Rīgas "Dinamo" komanda turpinās trenēties Piņķos un turpat aizvadīs arī nākamo pārbaudes spēli - 8. augustā sacenšoties ar vēl vienu VHL komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik".

No 12. līdz 16. augustam Rīgas "Dinamo" komanda piedalīsies pārbaudes turnīrā Prāgā, kur bez Latvijas komandas spēlēs vēl arī mājinieki Prāgas "Lev", Kazaņas "Ak Bars" un "Salavat Julajev". Komandas aizvadīs viena riņķa turnīru un pēc tam sacentīsies par vietām, kopā katra nospēlējot četrus mačus.

Savukārt no 26. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, Kazaņas "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev".

Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs riņķa turnīru (pa 2 spēlēm katrai komandai), bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!