Foto: F64

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pēc uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta cīņā slavēja vienības hokejistus, lai gan kopumā duelis pret spēcīgo Maskavas "Dinamo" bijis kā pa kalniem.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" pirmdien atspēlējās no 1:3 un izbraukumā ar 4:3 uzvarēja Maskavas "Dinamo" komandu, kuru pārstāv uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, bet to vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs.

"Mačs bija kā pa kalniem. Šo dueli iesākām labi, taču pēc tam nolēmām "paspēlēties", par ko pretinieki mūs sodīja. Otrā perioda sākumā nonācām iedzinējos ar 1:3, taču gods un slava puišiem, ka spēja panākt izlīdzinājumu, turklāt pēc tam iemest arī uzvaras ripu," Krievijas mediji citē Ābola teikto. "Esmu dubultpriecīgs, ka izdevās uzvarēt Maskavas "Dinamo", kur ir vairāki Latvijas pārstāvji. Varam nedaudz papriecāties par uzvaru, taču jādodas uz priekšu."

Tikmēr pretinieku komandas galvenais treneris Vītoliņš uzsvēra, ka šajā duelī pievīlusi Maskavas vienības disciplīna.

"Pie rezultāta 3:1 tikām pie nevajadzīgiem noraidījumiem, kas lauza spēli. Mēs nedrīkstam savā laukumā zaudēt, esot vadībā ar 3:1. Ir laiks pārdomāt mūsu sniegumu," saka maskaviešu treneris.

Pateicoties panākumam pār Maskavas "Dinamo", rīdzinieki nu izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, kas pagaidām ir šīs sezonas garākā panākumu sērija.

Rietumu konferences kopvērtējumā Latvijas komanda ar 26 nopelnītiem punktiem 22 spēlēs ir 11.vietā 14 klubu konkurencē, bet no pirmā astoņnieka Rīgas "Dinamo" atpaliek par trim punktiem, taču aizvadījusi vairāk spēļu nekā konkurenti. Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 43 punktiem 21 mačā ieņem konferences ceturto pozīciju.

Izbraukuma sērijas turpinājumā rīdzinieki trešdien viesosies pie "Soči" komandas, piektdien spēkosies ar latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, bet svētdien tiksies ar Podoļskas "Vitjaz" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!