Foto: AFP/Scanpix

Duelis starp Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" un Astanas "Baris" no Kazahstānas bija ļoti jautrs ar vairākiem pagrieziena brīžiem, pēcspēles preses konferencē izteicās rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" piektdien kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā pirmajā izbraukuma sērijas mačā ar rezultātu 5:4 (1:0, 2:3, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja vietējo "Baris" vienību.

"Mačs bija ļoti jautrs. Bijām vadībā ar 3:1, bet pēc tam Astanas vienība, kas jau tā spēlēja ātri, sāka to darīt vēl veiklāk," atzina Ābols. "Tā rezultātā viņi nonāca vadībā ar 4:3, taču Rīgas "Dinamo" hokejisti atrada spēkus un izlīdzināja rezultātu. Arī papildlaiks bija ļoti interesants - piecu sekunžu laikā izveidojām piecas vārtu gūšanas iespējas, taču guvām uzvaru tikai "bullīšos". Tikām pie diviem punktiem Astanā, kur mums vienmēr bijis grūti spēlēt."

Tāpat Ābols pirms preses konferences visa kluba vārdā izteica līdzjūtību tām ģimenēm, kas zaudējušas tuviniekus lielveikala "Maxima" jumta nogruvumā, traģiskās ziņas par kuru pāršalca visu Latviju ceturtdienas vakarā.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd ar 57 punktiem 28 spēlēs ieņem augsto trešo vietu, tikai par punktu atpaliekot no čempiones Maskavas "Dinamo".

"Daudzi brīnās, ka esam tik augstu, un domā, ka neesam tur, kur mums vajadzētu būt. Tomēr sezonā jau esam aizvadījuši vairāk nekā pusi maču, un teikšu, ka šodien spēlēja viena no Rietumu konferences līdervienībām pret vienu no Austrumu konferences vadošajiem klubiem. Nepilnības meistarībā kompensējam ar lielu atdevi un pašaizliedzību," sacīja Ābols, kurš atklāja, ka Marcels Haščāks jau varēs piedalīties nākamajā spēlē, lai gan cīņā pret "Baris" hokejists iedzīvojās savainojumā.

Izbraukuma sērijas turpinājumā Rīgas "Dinamo" svētdien sacentīsies ar Omskas "Avangard" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!