Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" līderi mačā pret Horvātijas komandu Zagrebas "Medveščak" sevi pierādīja kā līderus, bet lielākā daļa vienības spēlētāju parādīja, ka grib cīnīties, pēc gūtās uzvaras pauda rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) uzvarēja "Medveščak" klubu, kura galvenā trenera amatā debitēja kanādiešu speciālists Dags Šedens, tādējādi pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

"Šīsdienas spēle zināmā mērā atspoguļo to, kā mums līdz šim ir gājis, jo vēl pavisam nesen Helsinkos pēc laba snieguma pēdējās sekundēs palikām bez punktiem. Šoreiz nebijām tālu no divu punktu zaudēšanas," pēc spēles izteicās Ābols. "Lielākā daļa komandas bija gatava cīnīties, lai arī būtu naivi pēc piecu zaudējumu sērijas no viņiem gaidīt pārliecinošu sniegumu. Mūsu līderi šodien patiešām bija līderi, tāpēc prieks par uzvaru."

Šajā mačā pēc vienas spēles izlaišanas laukumā atgriezās slovāku uzbrucējs Marcels Hosa.

"Šādās situācijās spēlētāji mums ir kaut kā jāmodina. Dažreiz ir labāk pasēdēt malā un padomāt," piebilda Ābols.

Šajā spēlē līdz ar beigu sirēnu "Medveščak" spēja nogādāt ripu Rīgas kluba vārtos, tomēr pēc ļoti ilgas epizodes izvērtēšanas vārtu guvums netika ieskaitīts.

"Esmu diezgan apmierināts par mūsu sniegumu, taču mača beigas rada neapmierinātību, jo pirms tam pārmetienā mums atņēma divas sekundes no tablo laika," izcēla Šedens. "Nav viegli komandā ieiet pēc sezonas sākuma, taču pēc trim vai četrām spēlēm zināšu, kādas izmaiņas veikt."

Tāpat Zagrebas kluba treneris izcēla Lauri Dārziņu kā spēles gaitas mainītāju un lielisku spēlētāju.

Pēc šīs spēles rīdzinieki nākamās nedēļas ievadā aizvadīs mačus Sanktpēterburgā un Helsinkos.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 18 punktiem 16 mačos atrodas desmitajā pozīcijā, bet no astotās vietas to šķir trīs punkti. Tikmēr "Medveščak" ar 15 punktiem ieņem 11.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!