Foto: LETA

Kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piedzīvotā zaudējuma pamatā bijusi Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāju nepietiekamā pašatdeve un koncentrēšanās trūkums visa mača garumā, pēc cīņas atzina rīdzinieku galvenā trenera amata pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Kā zināms, "Dinamo" komanda kārtējā regulārā čempionāta mačā pirmdien ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) zaudēja Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai, ciešot jau sesto neveiksmi pēc kārtas.

Pēc spēles Rīgas vienības treneris Ābols sacīja, ka kārtējās neveiksmes pamatā bijis pašatdeves un pietiekamas koncentrēšanās trūkums.

"Pirmajos divos zaudētajos vārtos pierādījās teiciens "neiemet tu, iemet tev". Tomēr tas nebija galvenais šodienas zaudējuma iemesls," sacīja Ābols. "Ja ikviens komandas spēlētājs nekoncentrējas no mača pirmās minūtes līdz pēdējai, tad uzvarēt ir grūti. Nav pat nozīmes, kurā pozīcijā atrodas pretinieku komanda. Ja necīnies par uzvaru, tad to neiegūsi."

Tikmēr "Metallurg" komandas galvenais stratēģis Anatolijs Jemeļins uzteica savas vienības hokejistus par labi aizvadītu maču.

"Puiši centās, cīnījās. Pēdējās trešdaļas beigās nopelnītie noraidījumu gan nedaudz izjauca spēles ritmu, bet kopumā esmu apmierināts," lakonisks bija Jemeļins.

Abas komandas pašlaik ir starp neveiksmīgākajām līgā - Rīgas "Dinamo" vienība piedzīvojusi zaudējumus pēdējās sešās spēlēs pēc kārtas, bet Novokuzņeckas komandas spēlētāji zaudējuši septiņās no deviņām šī gada cīņām.

Novokuzņeckas "Metallurg" komandu pēdējā laikā piemeklējušas nopietnas finansiālās problēmas un tā pārdevusi vairākus savus līderus.

Izbraukuma sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" sestdien ar 2:4 piekāpās Habarovskas "Amur" un vēlāk šajā dienā oficiāli zaudēja cerības iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Savukārt regulārās sezonas pēdējā izbraukuma mačā Latvijas klubs trešdien spēkosies ar Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" vienību, kuras treneru korpusā strādā Pēteris Skudra.

Šī izbraukuma spēļu sērija komandai ir vistālākā sezonā, jo Habarovska atrodas aptuveni 9200 kilometru attālumā no Rīgas ar laika starpību deviņas stundas, Novokuzņecka atrodas aptuveni 4600 kilometru attālumā ar laika starpību piecas stundas, bet Novosibirsku no Latvijas galvaspilsētas šķir aptuveni 4300 kilometru ar laika starpību piecas stundas.

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs pēc starptautisko spēļu pārtraukuma februāra vidū aizvadīs savā laukumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 48 spēlēs atkritusi uz pēdējo, 14.vietu, bet Novokuzņeckas "Metallurg" ar 52 punktiem 47 cīņās ir desmitā Austrumu konferencē un, visticamāk, pirmdien oficiāli zaudēs izredzes uz izslēgšanas spēlēm.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!