Foto: F64

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" pirmdienas pretinieki Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā Novosibirskas "Sibirj" bijā ātrāki un uzvarēja vairāk divcīņās, līdz ar to gūstot arī vairāk vārtu par rīdziniekiem, pēc cīņas secināja vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" pirmdien, noslēdzot astoņu mājas spēļu sēriju, spraigā cīņas izskaņā ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) piekāpās "Sibirj" vienībai.

"Šoreiz "Sibirj" - it sevišķi pirmajā spēles daļā - bija ātrāki, uzvarēja vairāk divcīņas, līdz ar to guva arī vairāk vārtus," pēcspēles preses konferencē sacīja Ābols. "Jā, mums šī bija trešais mačs četru dienu laikā, bet lielāko daļu šīs cīņas aizvadījām trīs maiņās, lai atgūtu vismaz kaut kādu spēles ritmu. Mums vairāk nogurums bija galvās, nevis kājās."

"Bijām gatavojušies, ka pretiniekiem vārtos stāvēs Miko Koskinens nevis Ņikita Bespalovs, tāpēc bija citi metienu uzstādījumi," atklāja Ābols.

Tikmēr Novosibirskas komandas galvenais treneris Andrejs Skabelka uzslavēja savus spēlētājus par cīņassparu.

"Puišiem nebija viegli atgūties pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas. Fiziski un emocionāli stāvoklis pirms šīs spēles nebija pārāk labs. Pateicos puišiem, kuri atrada sevī spēkus un uzvarēja šo cīņu," piebilda Skabelka.

Kā zināms, Neilgi pirms mača izskanēja informācija, ka "Sibirj" grasās savu pamatvārtsargu somu Koskinenu aizmainīt uz Sanktpēterburgas SKA, bet viņa vietā cīņā pret rīdziniekiem vārtos stājās otrais numurs Bespalovs.

Tiesa, Skabelka esošo situāciju nekomentēja, sakot, ka "internetā katrs raksta, ko grib".

Decembrī kopā Rīgas "Dinamo" aizvadīs vien divas mājas spēles - bez mača ar "Sibirj" vēl 24.decembrī gaidāma cīņa ar Maskavas CSKA. Svētdien komanda uzsāks četru izbraukuma spēļu sēriju, kam sekos atgriešanās mājās un vēlāka došanās uz maču Helsinkos.

Pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 43 punktiem 35 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu, bet divi punkti vairāk ir devītajā vietā esošajai "Soči" vienībai, kas gan aizvadījusi par četrām spēlēm mazāk. Tikmēr astotā vieta atrodas vairs tikai piecu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!