Foto: F64

Latvijas hokeja komandai Rīgas "Dinamo" šobrīd visās pozīcijās nepieciešams pastiprinājums, uzskata vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 1:4 piekāpās Slovākijas klubam Bratislavas "Slovan", tādejādi ciešot jau savu piekto neveiksmi pēc kārtas.

"Pēdējā laikā diezgan daudz cīnāmies ne tikai ar pretinieku, bet arī sevi. Kad to darām, daudz laika domāšanai neatliek," pēc mača preses konferencē izteicās Ābols. "Iepriekšējos mačos esam ielaiduši tādus vārtus, it kā pirmo reizi atrastos uz ledus. Ja ej strādāt nevis spēlēt, neiemetīsi pat simtprocentīgās izdevībās. Pēdējo spēļu laikā esam ielaiduši nepieļaujamus vārtus."

Mačā pret "Slovan" laukumā nedevās slovāku uzbrucējs Marcels Hosa. "Neapmierināja, kā viņš spēlē. Vajadzētu Hosam pašam paprasīt, kad viņš sāks spēlēt. Ar Līnusu Videlu ir tas pats - tāpēc viņš trešajā trešdaļā tika nosēdināts uz rezervistu soliņa."

"Šobrīd visās pozīcijās nepieciešams pastiprinājums. Aizsardzība un centra uzbrucēja pozīcija būtu jāpastiprina vispirms. Nav, kas spēlē, tāpēc arī Aleksandram Jerofejevam bija jācīnās vairākumā," uzsvēra Ābols.

Uz jautājumu, vai spēlētāju sniegumu ietekmē Rīgas "Dinamo" finansiālās grūtības, preses sekretārs Ābolam neļāva atbildēt.

Tikmēr "Slovan" galvenais treneris somu speciālists Petri Matikainens sacīja, ka viņa vadītā komanda šim duelim bija labi sagatavojusies.

"Iepriekšējā mačā pret Sanktpēterburgas SKA nenospēlējām labi aizsardzībā, tāpēc līdz spēlei ar rīdziniekiem šajā komponentā vajadzēja atrast balansu. Tas izdevās, un spēlējām ļoti sekmīgi. Komanda cīnījās līdz galam, un esmu ļoti apmierināts ar tās parādīto sniegumu," izteicās soms.

Nedēļas turpinājumā piektdien Rīgā viesosies Zagrebas "Medveščak" vienība no Horvātijas, bet nākamās nedēļas ievadā Latvijas komanda aizvadīs mačus Sanktpēterburgā un Helsinkos.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 15 mačos atrodas 12.pozīcijā, bet tikpat punktu ir arī trim augstāk esošām vienībām. Savukārt "Slovan" vienība ar 21 punktu 13 spēlēs atrodama septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!