Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" cīņā pret Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem patērēja ļoti daudz spēka un visām pūlēm centās tikt vismaz pie viena punkta, tomēr pēc nonākšanas zaudētājos spēka atspēlēties komandai vairs nebija, uzskata tās galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" pēdējās mājas spēļu sērijas pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm trešajā mačā piektdien ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) zaudēja "Sibirj" hokejistiem. Cīņas gaitā mājinieki divreiz nespēja nosargāt vienu vārtu pārsvaru.

"Mums iet smaga cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Mēs smagi cīnījāmies, lai tiktu kaut vai pie viena punkta, tomēr "Sibirj" bija aktīvāki un agresīvāki. Pretinieks bija ātrāks," pēc cīņas uzsvēra Ābols. "Mūsu uzbrukums šodien bija vājš, bet pēc nonākšanas zaudētājos spēka atspēlēties vairs nebija."

Šajā mačā rīdzinieku sastāvā atgriezās viens no Latvijas izlases līderiem Lauris Dārziņš, kurš spēlēja pirmajā maiņā ar Marcelu Hosu un Kailu Vilsonu.

"No Dārziņa gaidīt brīnumus ir grūti. Viņš atgriežas laukumā pēc savainojuma, tāpēc iniciatīvu spēja uzņemties tikai pirmajā trešdaļā. Nekādus varoņdarbus no viņa negaidījām," izteicās Ābols.
"Lieliski, ka spējām uzvarēt. Rīgā spēlēt vienmēr ir sarežģīti," uzskata viesu komandas galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs. "Man ļoti patika mūsu uzbrukums, jo turpinājām būt aktīvi arī tad, kad bijām vadībā."

Šīs nedēļas noslēgumā "Dinamo" svētdien sacentīsies arī ar Habarovskas "Amur", bet pēc tam gaidāmi regulārās sezonas pēdējie četri mači izbraukumā. Turpinājumā būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm, bet pēc tā tiks aizvadītas regulārās sezonas pēdējās divas mājas spēles.

Ar 77 punktiem 45 spēlēs Latvijas klubs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma tabulas piektajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no Čehijas vienības Prāgas "Lev" un par vienu punktu atpaliekot no Maskavas CSKA, bet par punktu apsteidzot Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass". Savukārt konferences septītajā vietā esošās Horvātijas vienības Zagrebas "Medveščak" kontā ir vēl par punktu mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!