Foto: F64

Kaut Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" turnīrā Prāgā palika pēdējā, ceturtajā, vietā, pozitīvo secinājumu pēc tā ir vairāk par negatīvajiem, uzskata vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, pārbaudes turnīra spēlē par trešo vietu rīdzinieki piektdien ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai.

"Aizvadījām četrus mačus, un visi noslēdzās ar vienu vārtu starpību - varējām gan uzvarēt, gan zaudēt. Mums vēl visu nepieciešams uzlabot," pēc turnīra izteicies Ābols.

"Mums ne tikai spēles ir viļņveidīgas, bet pat viena mača ietvaros varam gan spēlēt lieliski uzbrukumā un ne visai aizsardzībā, gan labi nocīnīties aizsardzībā, bet neiemest nevienus vārtus," secinājis treneris. "Tomēr pēc šiem mačiem varu secināt, ka pozitīvā bija vairāk par negatīvo."

Runājot par noslēdzošo maču, Ābols izteicās, ka labi aizvadītas pirmās divas trešdaļas. "Savukārt trešais periods atstājis nepatīkamas atmiņas. Pēc mača ar spēlētājiem centāmies saprast, kas trešajā trešdaļā bija noticis ar komandu. Mēs praktiski apstājāmies, nokavējām ar lēmumu pieņemšanu, dažbrīd sākās panika un nezinājām, ko darīt."

Mēneša beigās - no 26. līdz 29.augustam - "Arēnā Rīga" jau piekto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kauss, kurā šogad piedalīsies sešas komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, Sanktpēterburgas SKA, "Ak Bars", Minskas "Dinamo" un "Lev". Komandas turnīra pirmajā kārtā būs sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēs apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīs spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīdzinieki spēlēs vienā grupā ar "Lokomotiv" un "Ak Bars" vienībām.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas "Dinamo".

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!