Foto: F64

Gūtā pārliecinošā uzvara ar 5:1 pār Horvātijas komandu Zagrebas "Medveščak" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā neatbilst spēles gaitai, uzskata Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols.

Kā zināms, trešdien pēc Soču olimpiskajām spēlēm veltītā pārtraukuma atsākās KHL regulārais čempionāts, un Rīgas "Dinamo" atgriezās ar uzvaru, ar 5:1 (0:1, 2:0, 3:0) savā laukumā pieveicot "Medveščak".

"Pirmajā trešdaļā mēs savos lēmumos un izpildījumā bijām lēni," pēcspēles preses konferencē sacīja Ābols. "Ar otro un trešo trešdaļu esmu apmierināts, lai arī rezultāts īsti cīņas gaitai neatbilst."

Ābols bija vienisprātis ar pretinieku treneri Marku Frenču, ka spēli izšķīrušas sīkas detaļas.

"Pieļauju, ka vājais sākums pirmajā trešdaļā saistīts ar garo pauzi. Arī tiem, kuri spēlēja Olimpiādē, ir nepieciešams no jauna uzlādēt baterijas."

Mačā pret Zagrebas komandu pieredzējušais Aleksandrs Ņiživijs tika izmantots labā uzbrucēja postenī, kas nav viņa pamatpozīcija. "Izvēle sastāva ziņā mums vairs nav palikusi tik liela," atzina Ābols, vēršot uzmanību uz vairākiem Rīgas komandas spēlētāju savainojumiem.

"Visi mūsu ielaistie vārti bija pozicionālas un tehniskas kļūdas," uzskata Frenčs. Kā zināms, abu komandu pirmajā šīs sezonas tikšanās reizē arī ar rezultātu 5:1 pārāki bija rīdzinieki. "Abi vienādie rezultāti šajās cīņās ir sakritība, jo šoreiz centāmies spēlēt citādi."

Rīgas "Dinamo" ar 90 punktiem 51 spēlē saglabājusi Rietumu konferences kopvērtējuma piekto vietu, bet tikpat punktu ir arī ceturtajā vietā esošajai Ukrainas komandai Doņeckas "Donbass", kur spēlē Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis. Savukārt četrus punktus aiz rīdziniekiem atrodas Maskavas CSKA.

Līdz regulārā turnīra izskaņai atlicis aizvadīt vēl trīs mačus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!